• Reklam

5 yıl önce başkan olacaktım amma...

İzmir'in Bayraklı İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal, mensetturkiye.com'a seçim sürecini anlattı...

5 yıl önce başkan olacaktım amma...
22 Mayıs 2019 - 14:38 - Güncelleme: 22 Mayıs 2019 - 20:44

RÖPORTAJ: HASAN ÇÖLMEKÇİ

Aslında 5 yıl önce başkan olacaktım...

 

Bu sözler İzmir'in Bayraklı ilçesinde yeni seçilen Belediye Başkanı Serdar Sandal'a ait.

Ziyaretine gittiğimiz Sandal'a merak edilen soruları sorduk, o da samimiyetle cevap verdi. Matematik öğretmeni olan Serdar Sandal, adaylık hikayesini, Kılıçdaroğlu ile akrabalık iddialarını, çalışma sistemini tek tek anlattı.

Bilindiği gibi yerel seçimde İzmir adayları açıklanmasına karşın Bayraklı ve Buca ilçesi bir hafta sonraya bırakılmıştı. Bayraklı için kulislerde konuşulan isim de Cevat Durak'tı.

Ama son anda Serdar Sandal ismi açıklandı. “Sürpriz isim” yorumlarını değerlendiren Sandal o süreçle ilgili şunları söyledi:

“Yıllardır siyasetin içinde biriyim. İki dönem SHP İl yönetim kurulu üyeliği yaptım. 3 dönem de Bayraklı'yı temsilen CHP il başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2014 yerel seçiminde başkan aday adayı olmuştum, gösterilmedim. 2015'te İzmir milletvekili aday adayı idim. Yani hep siyasetin tam göbeğinde oldum. Bu nedenle sürpriz isim değilim.”

1969 Tunceli doğumlu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun akrabası olduğu yönündeki yakıştırmalara da “Selvi hanımın ya da Kemal beyin akrabası olmak suç mu? Keşke olsaydım ama değilim. Hiçbir kan bağım, hısımlığım yok. Buyursunlar devletin arşivleri ellerinde araştırsınlar. Ama köylüsüyüm, hemşehrisiyim. Evine girip çıkan sayılı insanlardanım” dedi.

serdarsandal-kilicdaroglu.jpgAslında 5 yıl önce yani 2014'te aday gösterilecekken bu yakıştırmalar nedeniyle geri çekildiğini söyleyen Sandal, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Türkiye'nin şansı” diye bahsediyor.

AKP'li çoğu vekilin, yöneticinin çocuklarının askerlikten kaçtığını, zenginliklerine zenginlik kattığını, saltanat içinde yaşadığını belirten Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ama onun çocukları, eşi hakkında böyle bir şey söz konusu değil. O benim idolüm. Yıllardır siyasetin içinde, parayla pulla ilgisi yok. İstese bir sözünde milyonlarca lira ayağına serilir. Ama o minnet etmez, etmedi” dedi.

Şehit cenazesinde genel başkanına yapılan saldırıya da değinen Başkan Sandal, “Size ilginç bir ayrıntı söyleyeceğim. Fotoğraflara dikkat ettiniz mi? O kadar saldırı oluyor, yumruk atılıyor ama o kafasını bir kez bile eğmiyor. Hayatta da hep öyle oldu. Mütevazilikten ayrılmadı. Adam gibi adam olmayı herkese gösterdi. Çocuklarını askere göndermeyenler, bu saldırıya el ovuşturdu. Şehitleri kullanıyorlar” diye konuştu.

Asıl mesleği matematik öğretmenliği olan Başkan Sandal, Bayraklı'da adaletli, halka dokunan işler yapacağını da belirtti. Duygularıyla değil mantıkla hareket ettiğini anlatan Sandal, “Her konuya matematiksel olarak yaklaşırım. Halka hizmeti hep ön plana alırım” dedi.

serdarsandall.jpeg

KİMDİR?

1969 Tunceli doğumlu, evli ve bir çocuk babası. Eşi Aylin Sandal, Çakabey Anadolu Lisesi'nde öğretmen. Oğlu Yağız Yaşar Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi alıyor. 15 yıl özel eğitim kurumlarında matematik öğretmenliği yapan Sandal, bu süre zarfında onlarca matematik ve geometri ders kitabı yazdı. Özel bir eğitim kurumunun yönetim kurulu başkanlığını yapan Sandal, aynı zamanda İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği üyeliğini sürdürdü. Ayrıca İzmir Ticaret Odası'nda meclis üyeliği yaptı. Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde görev yaptı. 31 Mart 2019 seçimleri sonra CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçildi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum