60 kat, 250 metre... İzmir'in en büyüğü olacak

    Zorlu Holding Konak Pasaport'ta Pastel Alışveriş Merkezi ve tütün depolarının bulunduğu arsasına gökdelen inşa edebilmek için ruhsat izni başvurusunda bulundu.

    60 kat, 250 metre... İzmir'in en büyüğü olacak
    21 Kasım 2019 - 11:44 - Güncelleme: 13 Aralık 2019 - 18:35
    Konak’ta Kalearkası semtinde bulunan, kentin 69 yıllık tanığı Austro-Türk şirketinin tütün deposu olarak kullanılan iki binasından birinin yıkımına başlandı. Yapı 1951 yılında Austro-Türk Tütün Şirketi’ne ait olarak Avusturyalı mimarlar tarafından iki binadan oluşan depo olarak tasarlanmıştı. Şirket 1994 yılında kapanınca binalar atıl durumda kalmıştı. Zorlu Holding tarafından satın alınan binalardan deniz tarafında bulunan ve yıkımına başlanan yaklaşık 6 bin metrekarelik bina, bir dönem katlı otopark olarak da kullanılmıştı. Binanın zemin katında son yıllarda kimi sanat etkinlikleri de düzenleniyordu.
    kalearkasindaki-eski-tutun-depolari-yikiliyor-hbrfoto-2019-20191120010758.jpgYıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Vali Kazım Dirik Caddesi ile Akdeniz Caddesi ve Şehit Fethi Bey Caddesi ile 1351 Sokak arasında kalan 6 bin metrekarelik alanın yeşil alan ve otopark olarak düzenleneceği belirtiliyor. Vali Kazım Dirik Caddesi ile 1352 Sokak ve 1351 Sokak ile Halit Ziya Bulvarı arasında kalan ve halen Migros mağazasının bulunduğu binanın yıkımına başlanacağı ve bu adada "Zorlu Konak Residence" projesinin yaşama geçirileceği dile getiriliyor.

    Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ'nin bölgede yaşama geçirmek istediği "Zorlu Konak Residence" adlı projesi bulunuyor. Edinilen bilgiye göre, Zorlu Holding Konak Pasaport'ta Pastel Alışveriş Merkezi ve tütün depolarının bulunduğu arsasına gökdelen inşa edebilmek için ruhsat izni başvurusunda bulundu. Proje, ruhsat kesinleşmeden Zorlu Gayrimenkul'un sitesinde de yerini aldı.

    Zorlu Konak isminin verileceği gökdelenin 60 katlı olması planlanıyor. Proje alanının yakınlarında kalan Hilton İzmir Oteli ise 35 katlı ve 142 metre yüksekliğinde. Kadifekale'nin rakımı ise 186 metre. Zorlu Konak'ın 250 metre civarında olması bekleniyor. Zorlu Konak projesi hayata geçirildiğinde İzmir'in en yüksek binası ünvanı elinde bulunduran 46 kat ve 210 metre yüksekliğindeki Ege Perla ile 45 kat ve 200 metre yüksekliğindeki Folkart Towers'ı geride bırakarak İzmir'in en yüksek binası unvanını eline alacak. PLANLAR 3 KEZ İPTAL EDİLDİZorlu Holding daha önce de gökdelen dikebilmek için girişimlerde bulunmuş ancak plan iptalleriyle başarısız olmuştu.Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında kalan bölge ile Kahramanlar’daki toplamda 206 hektarlık alanı kapsayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak 1. Etap 1/5000’lik Nazım İmar Planları, TMMOB'a bağlı odaların açmış olduğu davalarla üç kez mahkeme tarafından iptal edildi.2015 yılında askıya çıkan imar planları mahkeme tarafından trafik yoğunluğu, alt yapı, yüksek yapılaşma ve kamusal kullanım alanlarındaki düşüş gibi gerekçelerle iptal edilmişti.Son olarak 2018 yılında askıya çıkan planlar bir kez daha onaylanırken planlar yine yargıya taşındı.Büyükşehirin planları 3 bin metrekarenin üstündeki parsellere sınırsız yükseklik izni getiriyor.

    YORUMLAR

    • 3 Yorum
    • Ahmet Avcı
      4 yıl önce
      İnşallah yapılmaz. Başkan izin vermez diye düşünüyorum.
    • Hüseyin Erciyas
      4 yıl önce
      Haberi nereden alıntıladığınızı belirtmeniz gerek. http://www.kentyasam.com/kalearkasindaki-eski-tutun-depolari-yikiliyor-hbrdty-35911.html
    • Osman SARACOGLU
      4 yıl önce
      Izmir'i de gökdelen şehri yapıyorlar, bir orası kalmıştı.