ABD ile İran gerginliği büyüyor: ABD Başkanı Trump gizli bilgiyi paylaşmakla suçlanıyor

    ABD lideri Trump dün Twitter hesabından İran’ın İmam Humeyni Uzay Merkezi’nde yaptığı başarısız füze denemesinin ardından yaşanan patlamaya ait gizli bir uydu fotoğrafını paylaşmakla suçlanıyor

    ABD ile İran gerginliği büyüyor: ABD Başkanı Trump gizli bilgiyi paylaşmakla suçlanıyor
    31 Ağustos 2019 - 10:20

    Karıştığı skandallar ve yaptığı gaflarla dünyanın gündeminden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de gizli bilgileri Twitter'dan paylaşmakla suçlanıyor.

    Trump mesajında, ABD’nin katastrofik kazayla bir ilgisinin olmadığını savunurken, “İran’a Site One’da (uzay merkezi) yaşananları belirlemede en iyi dileklerimi sunuyorum ve iyi şanslar diliyorum” yazdı.

    Uzmanlar ise bir roket kalıntısının için için yandığını gösteren imajların kamuoyuyla paylaşılmaması gerektiğini söyledi.
     

    image.jpg

    CNBC’ye konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Tweet, Başkan Trump’a cuma günü istihbarat bilgilendirme toplantısında verilen uydu görüntüsünün fiziksel bir kopyasının ekran görüntüsü” dedi.

    Open Nuclear Network Direktör Yardımcısı Melissa Hanham, “Bu şeyi bu kadar iyi görmemem gerekir. Onun da bunu paylaşmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

    (SÖZCÜ)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum