ABD'den gelen hukuk bürosu, Boeing'e açılacak dava için düğmeye bastı

    İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat günü pistten çıkıp üç parçaya ayrılan uçakta ölen 3 kişinin yakınları ve mağdurlar adına uluslararası hukuk savaşı başlatılıyor

    ABD'den gelen hukuk bürosu, Boeing'e açılacak dava için düğmeye bastı
    17 Şubat 2020 - 19:54 - Güncelleme: 17 Şubat 2020 - 22:06

    MANŞET TÜRKİYE-ÖZEL HABER

    Pegasus Hava Yolları'na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçağın 5 Şubat günü Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili ABD'de hukuk savaşı başlatılıyor. Houston eyaletindeki ABD'li hukuk bürosu tarafından; uçak üreticisi Boeing'in merkezinin bulunduğu Chicago'da bugün ilk tazminat davası, kazada hayatını kaybeden 29 yaşındaki Songül Bozkurt adına resmen açıldı.. İzmirli genç kadının ablası ve ağabeyi ile görüşen Amerikalı hukukçular, aileden aldıkları vekaletle uluslararası hukuk mücadelesinin ilk kıvılcımını yaktı.

    66490.jpg

    AİLELERLE TEMASA GEÇİLDİ

    Husain Law Avukatlık Bürosu'nda görevli Nomaan K. Husain ile Omar Khawaja, İzmirli Avukat Ender Keleş'in danışmanlığıyla hukuk mücadelesinin ilk adımını böylelikle atmış oldu. Songül Bozkurt'un ailesi ile görüşen H. Ender Keleş ve Amerikalı avukatlar, ölen diğer iki kişinin aileleri ve uçak kazasının diğer mağdurlarıyla temas kurmaya başladı. Husain Law Hukuk Bürosu, Amerika'da Boeing başta olmak üzere küresel ölçekteki firmalara karşı kazandıkları davalarla ünlendi. Boeing firması geçen yılın Temmuz ayında, Endonezya ve Etiyopya'daki kazalar ilişkin açılan tazminat davaları sonrası, ölenlerin yakınları ile mağdurların her birine 144'er bin dolar verileceğini duyurmuştu. 

    ucak-kazasinda-olen-songul-bozkurt-un-cenazes-12898743-amp.jpg

    "YASAL HAKLARINI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ"

    Manşet Türkiye'nin ulaştığı Nomaan K. Husain, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen kazada ölen üç kişinin aileleri ile kazada yaralananlarla temasa geçmeye çalıştıklarını söyledi. Husain, konuyla ilgili yarın İzmir'de bir basın toplantısı düzenleyeceklerini dile getirerek, "Kazada yaşamını yitiren Songül Bozkurt'un ailesi tazminat davası için vekalet verdi. Tüm mağdurların yasal haklarını sonuna kadar aramak için göreve hazırız" dedi.

    348s.jpg

    MİLYON DOLARLIK DAVALAR

    Amerikalı hukuk bürosuna danışmanlık yapan İzmirli Avukat Ender Keleş, Boeing'in isminin karıştığı tazminat davalarına ilişkin olarak, "Pilotaj hatası ya da hava muhalefeti, Boeing'i yasal sorumluluktan kurtarmıyor. Bundan önceki kazalarda incelenen kara kutuları incelemelerinde bu tür gerekçeler ortaya çıksa da, mekanik eksikler nedeniyle tazminat ödeme yükümlüğü ortadan kalkmamış" dedi. Tazminat davası açılması için kazada ölüm ya da yaralanma şartı olmadığına da vurgu yapan Keleş, "Kaza nedeniyle yaşanılan korku, oluşan travma ve uçağa binememe gibi nedenler de tazminata hükmedilmesine neden oluyor" diye konuştu. Keleş, ABD'de bu tür tazminat davalarının milyon dolarlara kadar çıkabildiğini vurgularken, açılacak davalar için ölenlerin aileleri ve mağdurlardan masraf alınmayacağının da altını çizdi.

    img-7575222-e1552729711877.jpg

    Boeing geçen yılın Temmuz ayında, 340'dan fazla insanın can verdiği Endonezya ve Etiyopya'daki kazalar ile ilgili  her bir mağdur için 144 bin dolar vermeyi taahhüt etti. Boeing'ten yapılan açıklamada bu konuda 150 milyon dolarlık bir fon oluşturulduğu duyuruldu. 

    superlawyers-001.png

    ZAFER KAZANDIKLARI HAVACILIK KAZASI DAVALARI:

    Husain Law Avukatlık Bürosu'nun yürüttüğü ve zafer kazandığı havacılık kazaları şöyle:

    TACA Air flight 390

    Kenyan Air flight 507

    Gulf Air flight 72

    Adam Air flight 294

    Garuda Air flight 200

    Air Blue flight 202

    Sudan Air flight 190

    Adam Air flight 574

    737 Max flights

    PRESS COVERAGE RE: ET 302 CRASH

    ET flight 302

    KAZA HAKKINDA: 

    5 Şubat Çarşamba günü 17.05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkan uçak saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkarak savruldu. Üç parçaya ayrılan uçakta Zehra Bilgi Koçar, Songül Bozkurt ile Alev Gençoğlu yaşamlarını yitirdi, 180 kişi yaralandı. Uçak kazasına ilişkin olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılırken, son olarak uçağın kaptan pilotu Mahmut Arslan'ın ifadesi alındı. 

     

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum