Adaletin gözleri kapalı ama benim gözlerim açık

    Ayrılmak istediği için yüzünden tüfekle vurulan, bir gözünü kaybeden, burnu koku almayan 23 yaşındaki Tuğçe A'nın avukatı Sibel Önder, Adalet Bakanlığı'na, tüm kadınlara çağrı yaptı.

    Adaletin gözleri kapalı ama benim gözlerim açık
    11 Temmuz 2019 - 12:56 - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 - 14:08

    HASAN ÇÖLMEKÇİ / ÖZEL HABER

    İzmir'de ayrılmak istediği, kendisinden 23 yaş büyük sevgilisi tarafından götürüldüğü ormanlık alanda yüzünden vurulan Tuğçe A'nın avukatı Sibel Önder, manşetturkiye.com'a özel açıklamalarda bulundu. 6 kez yılın kadın hukukçusu seçilen, Antalya Kadın Müzesi'nin Jale İnan 2016 Yılın Kadını Ödülü sahibi 39 yaşındaki Avukat Önder, zanlının serbest gezmesinin hukuk skandalı olduğunu dile getirerek, “Adaletin gözlerinin kapalı olması hiçbir şey! Benim gözlerim açık! Bu kişi elini kolunu sallayıp gezdiği sürece Türkiye Cumhuriyeti topraklarında adalet işlemiyor demektir!” dedi. Genç avukat şunları söyledi:

    OLAYDAN İKİ YIL SONRA İDDİANAME HAZIRLANDI

    “Hukuki bir skandalın yine tam ortasındayız. Maalesef ki Tuğçe'nin yaşamış olduğu olayın hemen akabinde sanık, her ne kadar tutuklanıp cezaevinde bir süre kalmış ise de her nasılsa dosyanın iddianamesi dahi hazırlanmadan serbest bırakılmıştır. Bakın! 2017 senesinde bu şahıs sadece 2 ay tutuklu kaldı. İddianamesi ise yeni çıktı. Her gün düzenli olarak Urla Savcılığı'na gidiyorum; düzenli olarak bastırıyoruz. Bir an evvel iddianame hazırlansın! Bakın, bu ülke skandallarından bir tanesinden bahsediyoruz. Tuğçe'nin yüzünden vurulduğu, pompalı tüfekle vurulduğu ayan beyan ortada... Gözü yok, göz kaybı var. Savcılık neyi bekledi, biliyor musunuz? Adli tıpta kati raporu! Acaba, Tuğçe'de kalıcı bir hasar var mı, yok mu? Bununla ilgili benim savcılığa vermiş olduğum iddianamede yer alan evrak bir satırdan ibaret: Tuğçe'nin gözü yoktur! En sonunda iddianamemiz hazırlandı. Dosya İzmir'e gönderildi. İzmir'de esas numarası alınarak duruşma günü tayin edilecek.”

    5b7f0c33-b5d9-4f3d-aa66-f045c88dc7bc.jpg

    3 AY EVLİLİKTE İŞKENCE SÜRDÜ

    11 Kasım'da Tuğçe'nin boşanma duruşması olduğunu dile getiren avukat Önder, “Karşıyaka Adliyesi'nde duruşma var. Bütün kadınları, elini vicdanına koyabilecek herkesi buraya bekliyoruz. Çünkü, Tuğçe'nin tek suçu evlenme teklifini reddetmiş olmasıydı. Yaşamış olduğu sistematik işkence sürdü. O 3 aylık evlilik süreci içerisinde maruz kaldığı evlilik içi tecavüz ve maalesef evli olduğu için bunu kanun dahi tecavüz olarak algılamasa bile Tuğçe birçok defa tecavüze maruz kaldı” diye konuştu.

     

    KENDİSİNİN VE AİLESİNİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

    Tuğçe'nin can güvenliğinin olmadığını söyleyen Sibel Önder, “Tuğçe'nin can güvenliğini sağlamak amacıyla biz koruma kararı aldırdık. Koruma kararı bitmek üzere, tekrar yenileceğiz. Şahıs kendisi bizzat ulaşmazsa bile, tehditlerini yakınlarıyla, çevresiyle sürdürüyor. Sadece Tuğçe değil, Tuğçe'nin ailesinin de can güvenliği de yok! Düşünebiliyor musunuz? Tuğçe'ye söylediği cümle 'yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır'. Bu insan nasıl korkmasın” dedi. Önder şöyle devam etti:

    tugcea.jpg

    Tuğçe bu hale geldi.

    BİNLERCE TUĞÇE VAR

    “Buradan Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum. Sadece, bir tek Tuğçe'nin dosyası değil, milyonlarca dosya var, binlerce Tuğçe var Türkiye'de. Yapılması gereken ceza müeyyidelerin gerçek anlamda artırılmasıdır.

    Tuğçe bu kadar acı çekerken, Tuğçe bu kadar gözünden yoksunken, sağını göremezken, bu kişi elini kolunu sallayıp gezerken, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında adalet hiçbir şekilde işlemiyor demektir! Eğer, bu şahıs cezaevinde olmuş olsaydı, Tuğçe'nin can güvenliği olacak ve biz kararı çıkarmak zorunda kalmayacaktık.

    Biz devlete şahısları teslim ederken, devlet ise kendi eliyle şahısları, sanıkları ve art niyetli katil ruhlu insanların hepsini toplum içine sevk ediyor. Bir kısır döngü var. Bu sebeplerden dolayı cezai müeyyidelerin daha fazla artırılması gerekmekte.”

    yilin-kadini-odulu-avukat-sibel-ondere.jpgAntalya'da yılın kadını seçildi.

    TUĞÇE'NİN GÖZÜ OLACAĞIM

    “Tuğçe'nin duruşmasını herkesin takip etmesini istiyoruz. Tuğçe'nin sesi olunmasını istiyoruz. Eğer, Tuğçe bugün sadece tek gözle yaşamayı sürdürüyor. Ben Tuğçe'ye Sibel Önder olarak kendi gözlerimle yol oluyorum. Daha önce de söylemiştim: Ölünün dili yok, ama benim var! Eğer Tuğçe'nin gözü yoksa benim gözüm var. Adaletin gözlerinin kapalı olması hiçbir şey! Benim gözlerim açık! Elini vicdanına koyan, adaletin yerine gelmesini isteyen, bir daha bundan sonra Tuğçe'nin başına gelenlerin kendi evlatlarının başına gelmesini istemeyen her türlü insan evladının Tuğçe'nin gözleri olmaya davet ediyorum. Duruşmamızda bizlere destek vermelerini istiyorum.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum