• Reklam

AK Parti Bornova'dan Özgür Özel'e çağrı

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Av Koray Toprakçı, “Bornova Belediyesi’nde iki müdürlüğe CHP ilçe başkanlarının birinci dereceden yakınları atandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çağrımızdır: Eş-dost alımlarında verdiğiniz sözün gereğini yapın” dedi.

AK Parti Bornova'dan Özgür Özel'e çağrı
21 Mayıs 2024 - 10:29
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Av Koray Toprakçı, Buca CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın eşi Damla Kaya’nın  Sosyal Yardım İşleri Müdürü,  CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın kızı Ecem Çapın’ın da  Bilgi İşlem Müdürü olarak atanmasına tepki gösterdi.

BORNOVA’YI BÖYLE Mİ YÖNETECEKSİNİZ?
Toprakçı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözünün yaşına bakamayız’ açıklamasını hatırlatarak, “Kendisini göreve davet ediyoruz. Madem belediyeleri akrabalarınızı işe almak için kazanmadığınızı söylüyorsunuz, peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bu iki müdürlük görevlendirmesinden Bornova’yı nasıl yöneteceğinizi şimdiden görüyoruz” sözlerine yer verdi.

SENDİKACI BAŞKANA YAKIŞMADI
Bornova Belediye Başkanı  Ömer Eşki’nin bu haberlerin basına sızmasına sebep olan iki belediye çalışanını Temizlik İşleri’ne sürdüğünün iddia edildiğini kaydeden Toprakçı, “Basından aldığımız bu bilgiler yalanlanmadığına göre, bu konuda da kamuoyuna açıklama yapmalarını bekliyoruz. Sendika başkanlığı yapmış bir belediye başkanının tüm personelin özlük haklarından sorumlu olduğu o makama göre hareket etmediğini söylememiz yerinde olur” ifadesini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI’NIN SÖZÜ GEÇMİYOR MU?
Toprakçı, bu atamaların etik olmadığını kaydederek, “Belediye başkanı elbette ekibini oluşturabilir.  Ancak, hem Bornova hem Buca CHP ilçe başkanlarının birinci dereceden yakınlarının icracı makamda göreve getirilmeleri etik değildir. Bu konuda CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamaları varken bu durumu hayretle izliyoruz. Ya CHP Genel Başkanı samimi değil ya da CHP’de genel başkanın sözü belediyelerde geçmiyor” açıklamasını yaptı.

Yeni kurulan müdürlüklere de işaret eden Toprakçı şöyle konuştu:
“Daha bu ay 7 müdürlük kuruldu. Acaba, bu kurulan müdürlükler de eş-dost akrabalara mevki sağlamak için mi kuruldu? AK Parti Bornova İlçe Teşkilatı ve AK Parti Bornova Belediye Meclis Grubu olarak konunun takipçisi olacağız. Bornova halkını bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum