• Reklam

AK Parti İzmir İl Başkanı, aday olacak mı?

Genel seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı merak edilen isimler arasında yer alan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yaptığı açıklamada “Benim bir talebim olmadı. Teşkilat başkanımız tüm alternatifleri masaya yatırdı. Son kararı Cumhurbaşkanımız verecek” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı, aday olacak mı?
14 Ekim 2022 - 17:33
Genel seçimlerin yaklaşması ile birlikte milletvekili aday adaylıkları için partilerin içindeki kulis çalışmaları hız kesmeden devam ederken, İzmir’de de gözler siyasi partilerin il başkanlarına çevrilmişti.

Geçmişte milletvekilliği görevinde bulunan ve il başkanlığı sürecinde de çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Kerem Ali Sürekli için parti teşkilatının milletvekili adayı olarak görmek istediği iddiaları gündemde yer alırken, Sürekli, bir youtube ekranlarında iddialarla ilgili net konuştu.

TALEBİM OLMADI
Kendisinin milletvekilliği yönünde bir talebinin olmadığını belirten Sürekli, “Her parti bu çalışmalarını yapıyor. Bizde de Kasım sonuna doğru parti için çalışmalar hızlanacak. Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ile bir ön görüşme yaptık. Genel bir strateji toplantısı yaptık. İzmir'in ilçelerini tek tek konuştuk. Diğer konular gündeme geldi. Teşkilat başkanımızla bunu istişare ettik. Benim bir talebim olmadı. Teşkilat başkanımız tüm alternatifleri masaya yatırdı ve enine boyuna konuştuk. Tam bir fikir birliği içindeyiz. Son kararı Cumhurbaşkanımız verecek. Kararlar oluşmadan önce bizim parti büyüklerimiz var. Onlarla da genel bir değerlendirme, seçimde nasıl bir atmosfer olmalı, nasıl bir strateji izlenmeli diye konuşuyoruz, konuşacağız” dedi.

BİZİM YOĞUNLAŞTIĞIMIZ KONU…
Görüşmede adaylık konusunun konuşulup konuşulmadığını yönünde gelen soruya yanıt veren Sürekli, “Adaylığımı konuşacağımız bir ortam olmadı. Çok yapıcı samimi bir görüşme oldu. Biz zaten Erkan Başkanla ikimiz de aynı anda vekildik. O beni de iyi tanıyor. Son kararı Cumhurbaşkanımız verecek. Amacımız hedefimiz İzmir’de ne kadar çok vekil çıkarırız ve nasıl birinci oluruz. Bizim yoğunlaştığımız konu bu” diye konuştu.

Kasım ayı içerisinde Erdoğan’ın kente gelebileceğini kaydeden Sürekli, “Konular hiç önemli değil, benim netleşmiş bir düşüncem yok. Genel merkezimi bir çalışma yaptı ve cumhurbaşkanımıza sunacaklar. Kasım ayında bir süreç başlayacak. 4 Kasım’da İzmir’de şehir buluşmamız var. Diğer illerin milletvekilleri gelecek. Nuri Ersoy Bakanımız gelecek. Kasım ayında Cumhurbaşkanımızı İzmir’de ağırlayacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum