Akhisar ve Kırkağaç durmuyor! 40 saatte 156 deprem... İşte harita

    Manisa'nın iki ilçesi, günlerdir depremlerle sallanıyor. Dünden bu yana Akhisar ve Kırkağaç ilçesi merkez olmak üzere bölgede 156 sarsıntı kaydedildi.

    Akhisar ve Kırkağaç durmuyor! 40 saatte 156 deprem... İşte harita
    28 Ocak 2020 - 18:39 - Güncelleme: 28 Ocak 2020 - 22:03

    Ege'nin bazı kentlerinde de hissedilen Manisa depremleri durmak bilmiyor. İlk olarak 6 gün önce Akhisar ilçesi Musalar köyü merkez olarak kaydedilen 5.4'lük depremden bu yana sürekli sallanan Manisa'da bir enerji boşalımı yaşanıyor.

    sondeprem2-001.jpgBazı uzmanlar depremlerin artçı niteliği taşıdığını belirtirken, bazı uzmanlar da dikkati bu bölgeye çekti. Bugün de Kandilli Rasathanesi'ne göre, merkez üssü Manisa Kırkağaç olan ve İzmir'de de hissedilen 5.1 ml (yerel büyüklük) olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.8 mw (moment büyüklük) olarak açıkladı. Saat 14.26'da meydana gelen deprem, İstanbul, İzmir, Bursa gibi çok sayıda kentte de hissedildi. Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Manisa'nın Kırkağaç ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 14.26'da meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa'nın yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir'de de hissedildi. Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa'da vatandaşlar, sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

    Bu deprem dikkatleri bölgeye çekerken Kandilli Rasathanesi ölçümlerine göre Manisa'nın iki ilçesi Akhisar ve Kırkağaç'ta son 40 saatte 156 deprem kaydedildi.

    sondeprem3-001.jpg

    YORUMLAR

    • 0 Yorum