• Reklam

Alaşehir ekmeğine coğrafi işaret alındı

ALAŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde başlatılan "Alaşehir'in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler" adlı proje, kapsamında 'Alaşehir ekmeğine' coğrafi işaret alındı.

Alaşehir ekmeğine coğrafi işaret alındı
20 Mayıs 2022 - 12:23 - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 - 12:25

Alaşehir Kaymakamlığı proje ekibi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteğiyle hazırlanan 'Alaşehir'in  Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler 'adlı proje çalışmaları kapsamında  Alaşehir ekmeğine coğrafi işaret tescili alabilmek için çalışma başlatıldı. Bir yıllık çalışmanın ardından Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, 2021 yılında sarı undan, Alaşehir üzümünden yapılan pekmezin de kullandığı özel bir mayanın da kullanılmasıyla yapılan, uzun süre bayatlamaması ve lezzeti nedeniyle tercih edilen  Alaşehir ekmeğine coğrafi işaret almak için 'tescil' başvurusunda bulundu. Yapılan değerlendirmenin ardından 'Alaşehir asma yaprağı' ve 'Alaşehir kapaması'ndan sonra meşe odununda pişirilen 'Alaşehir ekmeği' coğrafi işaret tescili alan üçüncü ürün oldu.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, "İlçemizin adıyla özdeşleşen 'Alaşehir ekmeğimizin coğrafi işaret tescili aldık. Alaşehir'i marka şehir yapma çalışmalarımız kapsamında yeni çalışmalarımız devam edecek.  Amacımız marka şehir Alaşehir'in marka ürünlerini ve marka kişilerini ön plana çıkararak, şehrimizin tanıtımını artırmak" dedi.

Alaşehir ekmeği üretimi yapan fırın işleten Necdet Yenikent, Alaşehir ekmeğini ilk olarak 1978 yılında babası İlhan Yenikent'in üretmeye başladığını belirtip, "O günden sonra Alaşehir ekmeğinin büyük rağbet görmeye başladı. İlçeye dışardan gelenler tarafından bile aranır oldu. Buzdolabında dondurup, yurt dışına götürenler bile oluyor. Alaşehir'e özgü bu ekmeğin coğrafi işaret tescili alması bizleri sevindirdi" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum