AK Partili Bursalı'dan Denizli Büyükşehir'in uygulamasına tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun talimatı ile gazete dağıtım araçlarının Oto Santral Garajı'na girişinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatı ile gazete dağıtım araçlarının Oto Santral Garajı’na girişinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Bursalı uygulamanın basın özgürlüğüne ve haber alma hürriyetine karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

“KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Yeni Asır Gazetesi’nin haberi üzerine gündeme gelen konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci kökenli milletvekili Şebnem Bursalı, uygulamanın asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Her fırsatta basın özgürlüğünden dem vuranlar şimdi basın özgürlüğünün önündeki en büyük engel konumuna geldi. Bir kişinin keyfi kararı ile vatandaşlarımızın haber alma hürriyeti elinden alındı. Araçların garaja girişinin yasaklanmasıyla, gazetelerin ilçelere sevkiyatı yapılamadı. Bu engellemeyi kabul etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

“ENGELLEME BÜTÜN GAZETELERE”

Yasağın Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip Turkuvaz Dağıtım Pazarlama’ya yönelik olduğunu ifade eden Bursalı, “Söz konusu dağıtım ağından farklı siyasi içeriğe sahip basın yayın kuruluşları yararlanıyor. Yeni Asır, Sabah, Takvim, Hürriyet, Cumhuriyet ve Sözcü gibi birçok gazete bu ağ üzerinden okuyuculara ulaşıyor. Yani aslında bu yasak bu engelleme bütün gazetelere, bütün basın kuruluşlarına yönelik. Bu yasağı hayata geçirenin ise CHP’li bir belediye olmasını da ayrıca kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.
 

“DOĞRUYU YAPMAK İÇİN FIRÇA YEMESİ Mİ GEREKİYORDU?”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldığını hatırlatan Şebnem Bursalı, “Ne akla ne mantığa ne de hukuka uygun olmayan bu uygulamaya tepki doğal olarak büyük oldu. Edindiğimiz bilgiye göre CHP Genel Merkezi de bu uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek Sayın Çavuşoğlu’nu uyardı. Şimdi kendisine sormak lazım. Doğruyu olanı yapmak için illa ki fırça yemen mi gerekiyordu? Bizler yasaklarla mücadele ederken, bizim bu mücadelemizi eleştirip yasaklara devam edenler elbet er ya da geç doğruyu bulacaktır” ifadelerini kullandı.

şebnem bursalı ak parti denizli büyükşehir belediyesi oto santral garajı milletvekili i̇zmir