Arabada aşılama başladı

Romanya hükümeti aldığı bir kararla arabalı aşı merkezleri açtı. Sadece kimlikle aşı olunan bu merkezlerde nerenin vatandaşı olduğun önemli değil. Bu nedenle Türkiye'den aşı olmaya gidenler de bulunuyor.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te ilk arabalı aşı merkezi 29 Nisan Perşembe günü açıldı. Constitutiei Meydanı'nda yer alan merkezde Pfizer-BioNTech aşısı uygulanmaya başlandı. 



Arabalı merkezlerde aşılama öncesinde randevu almaya gerek yok. Aşı yaptırmak isteyenlerin bir kimlik belgesi göstermesi, bir de form doldurması yeterli. Aşı olmaya gelenlerin nerenin vatandaşı olduğuna bakılmıyor. Bu nedenle Türkiye'den Bükreş'e aşı olmaya gidenlerin de varlığı göze çarptı.
Belediye Başkanı Nicusor Dan Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Bu, diğer ülkelerde uygulanmış ve aşı kampanyasının desteklenmesine yardımcı olmuş bir çözümdür" dedi.



News.ro haberine göre, ulusal aşı kampanyasının koordinatörü Valeriu Gheorghita, Craiova'daki tüm aşı merkezlerinin bir hafta boyunca (10-17 Mayıs tarihleri arasında) 24 saat açık kalacağını söyledi. Bu pilot proje sırasında, ilgilenenler çevrimiçi platformdan randevu almaya gerek kalmadan COVID-19 aşısı alabilirler. Yetkililer, Craiova'daki pilot projenin sonuçlarına bağlı olarak bu seçeneği diğer şehirlere de yaymayı planlıyorlar.