"Ayşe" filmi Altın Portakal'da 4 ödülle geceye damga vurdu!

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Necmi Sancak'ın yönettiği 'Ayşe' filmi, 4 ödül kazanarak geceye damga vurdu. Binnur Kaya, bu filmdeki performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Diğer ödüller arasında "En İyi Film" ödülünü "Mukadderat", "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü Nejat İşler kazandı. Festival, Türk sinemasının toplumsal etkisine dikkat çekti.

Bu yıl 61. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getirirken, ödül kazananların açıklanmasıyla birlikte heyecan doruğa çıktı. Gecenin en çok konuşulan ismi, Necmi Sancak’ın yönetmenliğini yaptığı “Ayşe” filmi oldu. Film, tam 4 ödül kazanarak festivalde büyük bir başarıya imza attı.



“Ayşe” Filmi Geceye Damga Vurdu

Necmi Sancak’ın “Ayşe” filmi, Antalya Altın Portakal’da 4 ödülle geceye damga vurdu. Film, Necmi ve Ahmet Sancak’ın kuzenleri olan down sendromlu Rıdvan ile ona bakan ablası Fatma’nın yaşadıklarını anlatıyor. Film gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Binnur Kaya, Rıdvan Sancak, Menderes Samancılar ve Nazlıcan Demir gibi usta isimler yer alıyor. Özellikle Binnur Kaya, “Ayşe” filmindeki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü kazandı.



Ödüller Sahiplerini Buldu

1.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde verilen ödüller ve kazananlar şu şekilde:
En İyi Film: Nadim Güç (Mukadderat)
En İyi Kadın Oyuncu: Binnur Kaya (Ayşe), Nur Sürer (Mukadderat)
En İyi Erkek Oyuncu: Nejat İşler (Evcilik)
En İyi Yönetmen: Necmi Sancak (Ayşe)
En İyi Senaryo: Ümit Ünal (Evcilik)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl (Fidan)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Osman Sonat (Mukadderat)
En İyi Kısa Film: Cansu Baydar (Neredeyse Kesinlikle Yanlış)
Kısa Film Jüri Özel Ödülü: Ece Dizdar (Mükemmel)



“En İyi Yönetmen” ve “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülleri

Necmi Sancak, “Ayşe” filmiyle “En İyi Yönetmen Ödülü”nü kazanarak başarısını taçlandırdı. Osman Sonat ise “Mukadderat” filmindeki performansıyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü. Sonat, ödülünü kadınların hak mücadelesine ithaf etti.



Antalya Altın Portakal Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk sinemasına damga vurdu ve sinemanın toplumsal değişim yaratma gücüne bir kez daha dikkat çekti.

necmi sancak antalya altın portakal film festivali ayşe filmi