Başkan Saygılı'dan Aslanoğlu'na 'okul temizliği' cevabı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Milli Eğitim Bakanlığının hali hazırda okullarda temizlik ve hijyen konusunda tüm imkanlarını seferber ettiğini rakamlarla açıklarken, CHP kanadından gelen eleştirilere cevap verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal SaygılıMilli Eğitim Bakanlığının hali hazırda okullarda temizlik ve hijyen konusunda tüm imkanlarını seferber ettiğini rakamlarla açıklarken, CHP kanadından gelen eleştirilere, ‘’Eğer ki CHP ve onun İl Başkanı temizlik konusunda bu kadar hassas ise bu işe belediyelerini uyarmak suretiyle İzmir’in sokaklarından, caddelerinden ve elbette bir çevre felaketine sebep verdikleri Körfez’den başlasınlar.’’ ifadelerini kullandı.


AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP kanadından gelen okul temizliği ile ilgili eleştirilere cevap verdi. Başkan Saygılı, ‘’Parti içi kavgalar, pembe dizileri taş çıkartan ihtiras ve yalan rüzgarlarıyla savrulan CHP ve İl Başkanı kendi düştükleri çukurundan çıkmak için suni bir gündem, sanal bir senaryo ile kötü oyunculuk sergilemeye devam ediyor. İzmir ve ilçelerindeki okulların temizlenmediğini iddia eden kötü algı oyunculuğuna cevap olarak kamuoyu, izan ve vicdan sahiplerini bilgilendiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’mız hali hazırda okullarda temizlik ve hijyen konusunda tüm imkanlarını seferber etmektedir. Bu minvalde okullarımıza bakanlığımız tarafından İUP programı kapsamında 5810 kontenjan ayrılmıştır. Ayrıca TYP kapsamında 1700 temizlik personelinin de görevlendirmesi yapılmaktadır. Yine İlimiz genelinde 657 sayılı kanuna tabi olarak 931 personel temizlik faaliyetlerini yürütmektedir. Bu kapsamda “Milli Eğitim Bakanlığı görevini yapmazsa biz yaparız” söylemiyle kötü oyunculuğuna artistik bir dokunuş yapmaya çalışan İl Başkanı rol değil iş ve icraat yapsın!’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığımıza efelenen bu siyasetin ucuz kabadayısını ciddiye almıyoruz

‘’İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı 4 yıldır tamamlanamayan Orhan Kemal İlkokulu ayan beyan ortadayken Milli Eğitim Bakanlığımıza efelenen bu siyasetin ucuz kabadayısını ciddiye almıyoruz.’’ diyerek sözlerine devam eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ‘’CHP’nin bir okul bitirmeyi beceremediği İzmir’de, Milli Eğitim Bakanlığımız bugüne kadar; 409 temel eğitim okulu ve 6162 derslik, 73 ortaöğretim okulları olarak 73 okulu ve 1534 derslik, Projeler çalışılarak ihale süreci başlatılan 31 okulun ( 544 derslik) ise kısa sürede ihaleleri gerçekleştirilerek yapımlarına başlanacaktır. Eğer ki CHP ve onun İl Başkanı temizlik konusunda bu kadar hassas ise bu işe belediyelerini uyarmak suretiyle İzmir’in sokaklarından, caddelerinden ve elbette bir çevre felaketine sebep verdikleri Körfez’den başlasınlar. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koysunlar!’’

ak parti bilal saygılı i̇zmir i̇l başkan