Birleşmiş Milletler, Sabancı Vakfı ve belediye kadınlar için el ele
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Gaziemir Belediyesi'nin de paydaşı olduğu "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi" kapsamında 18-29 yaş arasındaki kadınlara, İşe Başvuru Becerileri Eğitimi verildi.
Türkiye'de ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle yaşama geçirilen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesi Sabancı Vakfı’nın destekleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülüyor. CV Bank biriminde hizmetle iş arayanlarla personel arayan firmalara destek olan Gaziemir Belediyesi de projenin paydaşları arasında yer alıyor.
Genç kadınların sorun ve ihtiyaçlarını daha görünür hale getirmeyi, bu sorun ve ihtiyaçların karşılanması için mekanizmalar oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında Gaziemir Belediyesi’nde, İşe Başvuru Becerileri Eğitimi düzenlendi. Eğitimde, Akçansa İnsan Kaynakları yetkilileri, 18-29 yaş arasındaki 15 kadına, doğru CV hazırlama, mülakat becerileri ve mülakat çeşitleri hakkında bilgi verdi. Eğitimde, iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar da anlatıldı. Eğitimin ardından, katılımcılarla iş görüşmesi simülasyonu da yapıldı.
Proje kapsamında düzenlenen eğitimin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi Ülke Direktörü Yardımcısı Miodrag Dragisic, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi İzmir Saha Program Yetkilisi Güvenç Küçüktok katılımcılara sertifikalarını verdi.
“Kadınlar hayatın merkezinde”
Kadınların toplumsal hayatın her alanında söz sahibi olması için özel çalışmalar yürüttüklerini, CV Bank’ın da özellikle bu konuya yoğunlaştığını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,
“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesini çok önemsiyor ve çok kıymetli buluyorum. Belediye olarak bizim de genç kadınlar için özel projelerimiz var. Düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarımız ve Sarnıç Toplum Merkezimizde verdiğimiz hizmetler, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinde yaptığımız çalışmalarla kadınları destekliyoruz. İş arayan yurttaşlarımız ile personel arayan firmalar arasında köprü görevi gören CV Bank birimimizde, başta kadınlar olmak üzere yurttaşlarımıza iş imkânı oluşturuyoruz. 18-29 yaş arası yaklaşık üç buçuk milyon kadının, neredeyse yüzde 50’si üniversite mezunu olmasına rağmen evde işsiz oturuyor. Bu ürkütücü bir rakam. Ömrünün 20 yıllarını eğitimlerine harcamalarına rağmen evlerinde boş oturuyorlar. Onlar çalışma hayatının içerisinde ve üretim sürecinde yer alabilirler. Ancak belki de kimsenin onların varlığından haberleri yok. İşte bu noktada biz yerel yönetimler, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Sabancı Vakfı gibi kurumlarla bu insanlara ulaşabiliriz. Bir kadına iş imkânı yaratmak demek onun ailesine; eşine, çocuklarına annesine-babasına dokunmak demek. Kadınlar hayatın tam merkezinde ve toplumun gelişmesinde, dönüşmesinde kilit rol oynadıklarına inanıyorum” diye konuştu.