Bodrum'da olta balıkçılığı yapan tekneler denetlendi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, olta balıkçılığı yapan teknelere yönelik denizde denetim yapıldı. Denizi korumaları konusunda balıkçılara uyarılarda bulunan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, "Su ürünleri avcılığı ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği için denizlerimizin temiz kalması, amatör balıkçılarımızın denetim talimatlarına uymaları konusunda biz arkadaşlarımızı uyarıyoruz ve denetliyoruz" dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bodrum'da olta balıkçılığı yapan teknelere yönelik denetim gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Torba açığı başta olmak üzere Milas Güllük bölgelerinde olta balıkçılığı yapan 500 tekne denetlendi. Denetimlere Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve idari amirler katıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin destek verdiği denetimlerde, balıkçılara denizi korumaları konusunda uyarılar yapıldı. Tekne kaptanlarına amatör balıkçılarına yönelik hazırlanan broşür verildi. Talimatlar görünür olması için broşür tekneye de asıldı. Öte yandan, Türkiye'nin farklı illerinden olta balıkçılığı için Bodrum'a gelen vatandaşlara ise amatör balık avcılığı konusunda uyulması gereken kuralları yer aldığı el broşürü dağıtıldı.

'ASIL MESELE DENİZLERİMİZİN TEMİZ KALMASI'

Yapılan denetimlerde denizlerin temiz kalmasının amaçlandığını söyleyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Mandalya Körfezi'nde olta balıkçılığı yapan amatör ve turistik amaçlı teknelerde denetimleri gerçekleştirdik. Dronlarımızla birlikte tespit ettiğimiz tekne sayısı 500'ün üzerinde. Bunun yaklaşık 300'ü ruhsatlı ve ticari tekneler. Geri kalanı özel teknelerle olta balıkçılığı yapıyor. Körfezde su ürünleri yetiştiriciliğinin yoğun bir şekilde yapılması hasebiyle balık popülasyonu olduğu için yurdun dört bir tarafından herkes buraya geliyor. Hava koşullarının baharı aratmaması nedeniyle yaklaşık 5 bin amatör avcıyı denizlerimizin üzerinde görüyoruz. Bu müthiş bir popülasyon. Asıl mesele sürdürülebilir su ürünleri avcılığı ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği için denizlerimizin temiz kalması, amatör balıkçılarımızın denetim talimatlarına uymaları konusunda biz arkadaşlarımızı uyarıyoruz ve denetliyoruz. Her tekneye uyulması gereken kuralları anlatan broşürlerimizi, amatör avcılarımıza da hazırladığımız el broşürlerimizi takdim ediyoruz. Gelecek kuşaklara miras bırakacağımız denizlerimizi korumamız gerekiyor dedi.

Manisa'nın Salihli ilçesinden balık tutmaya gelen Samet Kaya, Denetimden memnunuz. Sonuçta biz mavilikleri seviyoruz. Anlatılan şeyler çok güzel, 'denizlerimizi torunlarımıza ve çocuklarımıza bırakalım' diye denizleri korumamız gerekiyor. Denizleri kirletmemek lazım. Esnafım, stres, , yorgunluğumuzu atmak için Bodrum'a balık avlamaya geldim diye konuştu. (DHA)