Çatal Mezarlığı'nda bakım ve onarımda sona gelindi

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatal Mezarlığı'nda yapılan bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Ekipler, mezarlıktakie yabani otları biçip, ağaçları budarken, tarihi mezarların da tamir ve boyama işlemlerini de yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Aydoğan İra, "İl genelinde kayıtlı 2 bin 500 mezarlık var. Hepsine dokunmaya çalışıyoruz" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde mezarlıkların bakım, onarım ve temizliği noktasındaki çalışmalarını sürdürüyor.Bu kapsamda Çatal Mezarlığı'nda da başlatılan çalışmaların tamamlamak üzere olduğu bildirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Aydoğan İra'nın da yakından takip ettiği çalışmalar doğrultusunda mezarlıkta bulunan yabani otlar biçildi, kuru ağaç dalları kesildi. Ayrıca mezarlıkta bulunan tarihi mezarların da tamirleri ve boyamaları yapıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Mezarlıklar Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Çatal Mezarlığı Manisa'nın en eski, tarihi mezarlıklarından biri. Burada ehemmiyetle çalışmalar sergiliyoruz. Eski tarihi mezarlarımızdan zarar görenlerin tamirlerini ve boyamalarını yaptık. Ayrıca yakınları hayatta olmayan kişilerin mezarları var. Onların da onarım ve bakımını yapıyoruz. Mezarlıkların üstleri ve ara yolları dahil tüm kabirlerin yabancı otunu temizleyip, tertemiz yapıp, pırıl pırıl bir hale getirmeye çalışıyoruz dedi.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının il genelinde devam ettiğini belirten İra, İl genelinde kayıtlı 2 bin 500 mezarlık var. Hepsine dokunmaya çalışıyoruz. Tüm ilçelerimiz genelinde, bundan sonraki süreçte de hassas bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz diye konuştu.