Çocuklar için 'yaratıcılık atölyesi'

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 6-10 yaş arasındaki 15 çocuğu kampüste düzenlediği 'Yaratıcılık Atölyesi'nde buluşturdu. Çocuklar, matematiksel ve geometrik algılarının gelişmesi amacıyla gerçekleşen etkinlikte, hem oynadı hem yaratıcılıklarını kullanarak yeni objeler üretti.

'Yaratıcılık Atölyesi', İEÜ Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile üniversitede yer alan GençYaratıcı Ajans'ın iş birliğiyle gerçekleşti. Çocukların renk ve sayı algısını geliştirmeyi, matematik ve geometriyi de görselleştirmelerini sağlayan atölye çalışması, yaklaşık 1 saat sürdü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayıyla geçtiğimiz yıl 'çocuk üniversitesi' unvanını alan İEÜ'nün ev sahipliğinde yapılan 'Yaratıcılık Atölyesi', yaz aylarında da farklı içeriklerle devam edecek.  

'YENİLİKLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

İEÜ Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Songül Yasemin Özgün, çocukların zihinsel gelişimi için örnek bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Etkinlikteki temel amacımız, çocuklarımızın ince motor becerilerini geliştirmekti. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çocuklarımız, özgürce düşünerek kendi yaratıcılıkları doğrultusunda çeşitli şekiller ve tasarımlar oluşturdu. 'Çocuk üniversitesi' olarak birçok yeniliği hayata geçiriyoruz. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösterecek uygulamalı anaokulumuz, eylül ayında açılacak. Bunun yanı sıra çocuklarımızı kampüste bir araya getireceğimiz etkinliklerle fark yaratmayı sürdüreceğiz dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DE PLANLIYORUZ'

İEÜ GençYaratıcı Ajans Yöneticisi Gözde Çeviker ise Sadece gençlerimiz ya da öğrencilerimiz için değil, çocuklarımız için de projeler üretiyoruz. Çocuklarımızı; birçok etkinliğimize, üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen festivallerin içeriklerine dahil etmeye özen gösteriyoruz. 'GençYaratıcı Festival' kapsamında düzenlediğimiz bu atölye çalışması da bunun en güzel örneklerinden biri. Kampüsümüz, çocuklarımızla birlikte daha da güzel oldu diye konuştu. (DHA)