Depremin yaralarını sarmak için bir araya geldiler
MUĞLA İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Olgunlaşma Enstitüsü ile Köy Yaşam ve Halk Eğitimi Merkezleri'nde çalışan usta öğreticiler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için bir araya geldi. Usta öğreticiler, dikim atölyelerinde polar kumaştan battaniye, eşofman takımı gibi giyim ürünleri dikip, çocuklar için örgü ve pelüş oyuncak üretiyor.
Usta öğreticiler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için el ele tek yürek oldu. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde, 30 usta öğretici dikim atölyelerinde polar kumaştan battaniye, eşofman takımı, panço gibi giyim ürünleri dikiyor, depremzede çocuklar için örgü ve pelüş oyuncaklar üretiyor, dokuma tezgahlarında kışlık kalın kumaş dokuyor. Üretilen ürünler, Muğla Valiliği koordinesinde hazırlanan yardım TIR'larıyla deprem bölgesine gönderiliyor.
İl genelinde Halk Eğitim Merkezleri'ndeki usta öğreticiler ve kursiyerler, battaniye, kaban, panço, pantolon, gömlek, pijama, atkı, bere, eldiven, çorap, patiklerin yanında çocuklar için örgü oyuncaklar üretiyor. Datça ilçesinde Köy Yaşam Merkezleri'ne dönüştürülerek halk eğitim kursu açılan Çeşme ve Yaka mahallelerindeki okullarda ise dikiş atölyeleri kuruldu. Mahalle sakini kadınlar, gönüllü olarak bu atölyelerde kışlık kıyafet dikiyor. Hayırseverlerin, öğretmenlerin, usta öğreticilerin bağışlarıyla tedarik edilen malzemelerden gönüllü kadınlar, depremzedeler için atölyelerde çalışıyor. Üretilen ürünlerle birlikte gıdadan giyim eşyasına, battaniyeden hijyen ürünlerine kadar acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri, deprem bölgesine gönderiliyor. (DHA)