Dikkat perşembeden itibaren yağmur var

Yapılan son tahminlere göre önümüzdeki günlerde ülke genelinde yağışlar etkili olacak.

Ülke genelinde yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesinden dolayı barajlardaki su seviyeleri azalmış, birçok çiftçi ekimlerini ertelemişti. Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak.
Uzmanlar, perşembe gününden itibaren yurt genelinde yağışlı havanın etkili olacağını belirtti. Yağışların Akdeniz üzerinden yurda giriş yapacağını söyleyen uzmanlar, Çarşamba akşamı Adana'da perşembe günü Mersin ve Gaziantep'te yağışların etkili olacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu'da etkili olacak yağışların daha sonra Malatya, Elazığ ve Erzurum'da da görüleceği, yüksek yerlerde kar yağışının olacağı dile getirildi.
İstanbul'da perşembe günü şiddetli bir lodos görülecek. Rüzgarın ardından şiddetli yağmur etkili olacak. Ilık hava dalgasından soğuk hava dalgasına geçileceği için kuvvetli ve gün boyu yağış görülecek.

İZMİR

İstanbul ile aynı zamanlarda İzmir'de de lodos ve ardından kuvvetli yağmurun etkili olması bekleniyor. Perşembe ve cuma günleri hava sıcaklığında da düşme olacak.