Dikkat! Yarın hava sıcaklığı 38 derece

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir için 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. 5 günlük rapora göre, yarın hava sıcaklığı 38 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre hafta sonu ülke genelinde hava açık ve az bulutlu olacak. Sıcaklık ise mevsim normallerinde seyredecek. Karadeniz'de bölgesel kuvvetli yağışlar etkili olacak. Doğu ve Güneydoğu'da da sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. İzmir’de ise bu hafta en yüksek sıcaklık 38 derece olacak. 

VALİLİKTEN KRİTİK UYARI 
Yine, Meteorolojinin verilerine göre havanın üç gün boyunca rüzgarlı seyretmesi beklendiği için Çeşme’de yaşanan ve 24 saatte söndürülebilen yangının ardından dün İzmir Valiliği’nden kritik bir uyarı gelmişti.
 Vali Köşger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangını tehlikesi öngörülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın” ifadelerini kullanmıştı.