Dokuz Eylül'de geleceğin diş hekimleri törenle beyaz önlüklerini giydi

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde, 2022-2023 Akademik Yıl Açılışı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nüket Hotar, esas amaçlarının temel ve klinik kanıta dayalı diş hekimliği bilgi ve becerilerine sahip, güncel yöntem ve teknolojiyi kullanarak araştıran, mesleki ilkelerini benimseyen; toplumun sağlık ihtiyaçlarına duyarlı diş hekimleri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yıl Açılışı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi'nde yer alan Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlendi. Etkinliğe DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nüket Hotar, üniversite üst yönetimi, Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla, 2022-2023 akademik yılında Diş Hekimliği Fakültesi'ne yerleşen öğrenciler ve aileleri ile fakülte öğretim üyeleri katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi'nin Dokuz Eylül Üniversitesi'nin sağlık alanındaki en önemli yatırımlarından birisi olduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ülkemizin yükseköğretimdeki hedef ve politikalarına uygun faaliyetlerini sürdüren araştırma üniversitemiz, tıp ve sağlık bilimlerine yatırım yapmakta; yenilikçi yaklaşım ve uygulamaları bilim dünyamıza kazandırmaktadır. Gayretin ve başarının karşılık bulduğu bu süreçte ise Rektörlüğümüzün odağında, üniversitemizdeki akademik çalışmaların ve kamu hizmetlerinin niteliğini ve çeşidini artırmak yer alıyor. 2021-2022 URAP Dünya Alan Sıralamalarında; tıp ve sağlık bilimleri alanında ülkemizde 7'nci ve dünyada 611'inci sırada bulunan üniversitemiz, sağlıkta kümelenme modeline ve sağlık turizmine öncelik veriyor. Diş Hekimliği Fakültemiz de, ulusal sağlık hizmetlerimiz için vazgeçilmez olan ekosistemimize ivme kazandırmak ve donanımlı diş hekimleri yetiştirmek için kurduğumuz nadide yapılardan birisi olarak çalışıyor dedi.

'DİŞ HEKİMLİĞİ ALANINDA OLAĞANÜSTÜ MESAFE KAT ETTİK'

Esas amaçlarının temel ve klinik kanıta dayalı diş hekimliği bilgi ve becerilerine sahip, güncel yöntem ve teknolojiyi kullanarak araştıran, mesleki ilkelerini benimseyen; toplumun sağlık ihtiyaçlarına duyarlı diş hekimleri yetiştirmek olduğunu kaydeden Rektör Hotar, 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemizdeki teknik donanımı ve burada sunulan imkanları, erişim kolaylığı açısından fakültemiz için kazanım olarak düşündük. Üstelik diş hekimliği eğitiminin tıp ve sağlık bilimlerinin diğer dallarıyla multi-disipliner anlayışla çalışmasının uzun vadeli küresel hedeflerin tutturulması açısından da önemli olacağına inandık. İki sene süren çalışmaların ardından da geçtiğimiz yıl, bu hayalimizi gerçeğe dönüştürerek ilk öğrencilerimize beyaz önlük giydirmenin mutluluğunu yaşadık. Alanında önde gelen hocalarımızın katkılarıyla hem ilk yılımızı son derece verimli geçirdik hem de Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizi açtık. Araştırmaların ön plana çıktığı bu merkezimizde SGK güvencesinde hizmet vermeye de başladık. Böylece, diş hekimliği alanında kısa sürede olağanüstü mesafe kat ettik diye konuştu.

'GERÇEĞE EN YAKIN DENEYİMİ YAŞAMALARINI HEDEFLEDİK'

Diş hekimliği alanında ekol olma hedeflerinin gerçekleşmesi adına Rektörlük olarak, bir takım yatırımları da hayata geçirmeleri gerektiğini ifade eden Rektör Hotar, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ne sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, uluslararası standartlarda öğretim ve araştırma faaliyetlerini yakalamak için DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne bağlı Fantom Laboratuvarı'nı hizmete aldıklarını söyledi.

DEÜ'lü öğrencilerin modeller üzerinde gerçeğe en yakın deneyimi yaşamalarını ve eğitim almalarını hedeflediklerini belirten Hotar, Yerleşkemizde; kendi imkanlarımızı kullanarak hizmete aldığımız Ortak Derslikler Binası ile fakültemiz öğrencilerinin konforlu ve rahat eğitim almalarını sağladık. Bu noktada hocalarımızın özverili çalışmaları ise bizleri gururlandırdı diye konuştu.

'KÜRESEL HEDEFLERİ OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ'

Rektörlük olarak, ağız ve diş sağlığı konusunda yurt dışına açılacak girişimleri ve sağlık turizmini destekleyeceklerine dikkat çeken Rektör Hotar, Küresel hedefleri olan büyük bir üniversiteyiz. Diş hekimliği eğitiminde uluslararası başarılara imza atacak mensuplarımızı kendimiz yetiştirecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Önceliğimiz, öğrencilerimizin akla, bilime ve yüksek insani değerlere bağlı kalarak; mesleklerini öğrenmeleri ve icra etmeleridir. İyi bir diş hekimi, çok yönlü düşünen, sorunlara çözüm bulan ve empati yapabilen bireylerdir. O nedenle

öğrencilerimizin bireysel ve mesleki hedeflerini bu eksende oluşturmalarında fayda görüyoruz. Bu noktada paydaş olacak kişi ve kurumlarla iş birliğine de hazırız. Özel gereksinimi olan bireylerin tedavilerinden lisansüstü çalışmalara kadar fakültemizin akademik ve toplumsal sorumluluklarını yerine getireceğine inanıyoruz dedi.

ULUSAL ÇEKİRDEK EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim programlarının ve içeriklerinin Diş Hekimliği Ulusal Çekirdek Eğitim Programı'na göre hazırlandığını ifade eden DEÜ Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Candan Efeoğlu da Bu Çekirdek Eğitim Programı üzerine ilave ettiğimiz farklılıklarımız da var. Bunlar, mesleğimizdeki teknolojik gelişmeleri, teorik ve uygulamalı eğitim programımıza dahil ediyor olmamızdır dedi.

HOTAR'DAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Açılış konuşmalarının ardından DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bölümlerine dereceyle yerleşen ve bir üst sınıfa yüksek başarı ile geçen öğrencileri tebrik ederek hediye takdiminde bulundu. Etkinlik, öğrencilerin Beyaz Önlük Andı'nı okuması ve Rektör Hotar ile etkinliğe katılan misafirlerlle hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. (DHA)