Dokuz Eylül Üniversitesi 'Felaket Kurtarma Merkezi' açtı

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından yaklaşık 6,4 milyon TL'lik yatırımla hizmete alınan DEÜ Felaket Kurtarma Merkezi ile Sistem Odası'nın açılışı törenle yapıldı. Sistem sayesinde üniversite kampüsleri arasındaki iletişim hızının arttırıldığını söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, bu süreçte yaklaşık 11 kilometrelik ağ kablosu kullanıldığını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yaklaşık 6,4 milyon TL'lik yatırımla hizmete alınan ve akademik ağın merkezi olan Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBIM) sisteminin yenilendiği proje kapsamında, DEÜ Felaket Kurtarma Merkezi ile Sistem Odası'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde yaptığı konuşmada çalışmaların yaklaşık 8 ay önce başlatıldığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, Rektörlük olarak ana sistem odamızın revizyonun yapılması, ULAKBIM sistem odasının yapılandırılması ve Felaket Kurtarma Merkezimizin kurulması amacıyla bir çalışma başlattık.  Hızla tamamlanan çalışmalarımız sonucunda hem sistem altyapımızı yeniledik hem de bilgi güvenliğimizi en üst düzeye getirdik. Bu kritik derecede önemli bir girişimdi çünkü üniversitemiz, Ege Bölgesi'ndeki akademik ağın merkezi konumunda bulunuyordu. Böylece bölgemizdeki üniversitelerimizin internet altyapısının da iyileştirilmesi sağlamış olduk dedi.

11 KİLOMETRELİK AĞ KABLOSU KULLANILDI

Çalışma ile birlikte üniversite kampüsleri arasındaki iletişim hızının da arttığına değinen Rektör Hotar, Bu süreçte yaklaşık 11 kilometrelik ağ kablosu kullanıldı ki bu rakam, Rektörlük yerleşkesi ile Buca Tınaztepe Yerleşkemiz arasındaki mesafeden fazladır. Dolayısıyla teknik anlamda da çok ciddi bir mücadele verdik. Sonuç olarak da uluslararası standartlara uygun ve güvenliği sağlanmış bir sistem odasına ve Felaket Kurtarma Merkezi'ne kavuşmuş olduk. Üniversitemizin bilgi işlem ve teknolojik altyapısına Bilgi İşlem Dairemiz aracılığıyla yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlarımız sayesinde ise uzaktan eğitim sistemimizi kendi sunucuları üzerinden yürüten nadir üniversitelerden biri olma gururunu taşımaktayız. Hizmet standart ve kalitemizi yükseltmek amacıyla ortaya koyduğumuz çalışmalar, olumlu dönüşler almakta, mensuplarımızın öğretim ve araştırma faaliyetlerini aksatmadan sürdürmelerini sağlamaktadır diye konuştu.