Dokuz ülkenin öğrenci filmi İzmir'de yarışıyor

İZMİR'de Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde, bu yıl 8'incisi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen, Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali başladı. 27 Ekim'e kadar sürecek festival kapsamında düzenlenen ve 2 bine yakın başvuru alan film yarışmanın finalistleri arasında Rusya, Ukrayna, Fransa, Belçika, Hollanda, Polonya, Sırbistan, Çin ve Japonya'dan filmler yer alıyor.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 24-27 Ekim tarihleri arasında 8'inci Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali düzenlendi.

Festivalde, Hindistan'dan Avustralya'ya, Latin Amerika ülkelerinden Afrika ve Çin'e dünyanın pek çok farklı ülkesindeki film okulu öğrencilerinin filmleri ödül için yarışacak. Jüri üyeliklerini Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-İşitsel ve Sinema Çalışmaları Enstitüsü'nden (IESAV) Toufic El-Khoury ve Hady Zaccak'ın yanı sıra Senarist ve Yönetmen Ayhan Sonyürek, Belgesel Yönetmeni Ebru Şeremetli ve İzmir Sinema Ofisi Koordinatörü Gülen Gözkara'nın üstlendiği festivale, pek çok yerli ve yabancı akademisyen ve öğrenci katılacak. 8 yılda 13 binin üzerinde başvuru alan yarışmada 'kurmaca', 'belgesel' ve 'animasyon' kategorilerinde yarışan finalistler arasında Rusya, Ukrayna, Fransa, Belçika, Hollanda, Polonya, Sırbistan, Çin ve Japonya'dan filmler yer alıyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen festival bünyesindeki yarışmada, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen büyük ödülün yanı sıra 'En İyi Senaryo', 'En İyi Kurgu', 'En İyi Sinematografi've 'Öğrenci Jürisi' ödülleri sahiplerini bulacak. Yarışma bölümünün yanı sıra film gösterimleri, atölyeler ve söyleşilerle zenginleşen Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nin bu yılki konuk okulu ise Lübnan'dan Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-İşitsel ve Sinema Çalışmaları Enstitüsü olacak. Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi'nden film yönetmeni Hady Zaccak, festivalin ilk gününde 'Lübnan Tarihini Belgelemek' adlı bir seminer gerçekleştirerek, öğrencilere kendi çektiği belgesel ve filmlerden bölümler sundu. 4 gün boyunca film gösterimlerinin olacağı festivalde, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin filmleri de izleyicilerle buluşacak.

57 ÜLKE 74 FİLM

Bugüne kadar 57 ülkeden 74 filmin yarıştığı, 27 ödülün dağıtıldığı Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'ne 13 binin üzerinde öğrenci filmi başvurdu. (DHA)