Fenerbahçe, Antep'te 'gazi' oldu

Süper Lig'in 13. haftasında Gaziantep FK, Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda evsahibi 90. dakikada bir ğol daha buldu. Kanarya taraftarını kahretti.

Gaziantep deplasmanından 3-1'lik yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertliler ligde üst üste ikinci kez mağlup oldu.

Karşılaşmada gol perdesi 10. dakikada açıldı. Gaziantep, Amedej Vetrih'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 14 dakika sonra Fenerbahçe 24. dakikada Dimitrios Pelkas'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi.

Maçta dakika 40'ı gösterirken Fenerbahçe'nin Demokratik Kongolu stoperi Marcel Tisserand topa ceza sahası içinde elle müdahale etti ve Gaziantep penaltı kazandı. Topun başına geçen Maxim skoru 2-1'e getirdi.

İlk yarısı 2-1'lik Gaziantep üstünlüğüyle biten maçın ikinci yarısında uzun süre skor değişmedi. 90+5. dakikada frikik kazanan Gaziantep'te Kenan Özer topu filelere gönderdi ve sonucu tayin etti. Fenerbahçe, zorlu deplasmandan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Böylece Fenerbahçe, Süper Lig'de çıktığı son 6 maçın 4'ünü kaybetti.

Bu sonucun ardından ligde üst üste ikinci kez yenilen Fenerbahçe 23 puanda kalırken yükselişini sürdüren Gaziantep ise 21 puana ulaştı.