Göztepe Yelken Tesisleri yıkılıyor! İşte nedeni

Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Hakan Yenigün yaptığı açıklamada mahalle muhtarı Günay Gül ile oğlu Gürcan Gül tarafından yapılan şikayetler üzerine yıkım kararı alındığını söyledi.

Çok sayıda şampiyonluk kazanan ve kendi dalında adını dünyaya duyuran Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’ne ait binanın Kıyı Kanunu’na aykırı olması gerekçesiyle alınan yıkım kararı camiada tepkilere neden oldu.
Urla Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten Kaymakam Murtaza Dayanç imzasıyla kulübe tebliğ edilen yıkım kararında detaylar belli oldu. Yıkım kararının alınması ile ilgili kulübü mahkemeye veren kişilerin tesisin bulunduğu Torasan Mahallesi’nin muhtarı Günay Gül ile oğlu Gürcan Gül olduğu ortaya çıktı. Günay Gül ile Gürcan Gül’ün mahkemenin kendi lehlerine verdiği kararın ardından CİMER de dahil olmak üzere sürekli olarak bu tesisin yıkılması ile ilgili kamu kurumlarına şikayetlerde bulunduğu, son olarak da yıkımı gerçekleştirmeyen bürokratların görevlerini yerine getirmediği gerekçesi ile şikayetler bulunduğu öğrenildi. Yapılan başvurular sebebiyle Urla Belediyesi’nin yıkım kararı almak zorunda kaldığı aktarıldı.



MUHTAR ALKOL SATTI, ÇIKARTTIK, ŞİKAYET ETTİ
Yaşanan süreçle ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Hakan Yenigün, tesis içerisinde bulunan kafetarya işletmesinin bir dönem muhtar Günay Gül tarafından işletildiğini söyledi. Yenigün açıklamasında “Biz bu tesislerin kafe işletmesini muhtara verdik. Burada kafetaryayı işletiyordu. Fakat spor alanında büfede alkol sattığını tespit ettik. O yüzden büfeyi kaldırıp bunları da çıkarttık. Sonrasında tesisi kıyı kanununa aykırı olduğu ve alanda ruhsatsız yapılar olduğu gerekçesi ile tüm şikayetleri muhtar ve oğlu yaptı. Süreç bu noktaya geldi. Üzgünüz” dedi.



AĞUSTOS AYINA KADAR SÜRE TALEBİ
Yıkım kararına itiraz edeceklerini de aktaran Başkan Yenigün, Ağustos ayında yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi yıkımın durdurulmasını ve yeniden imar planı yapılması konusunda kendilerine zaman verilmesini isteyerek şunları söyledi:
“Burası aktif olarak çalışan bir tesis… Burada çocuklar yelken sporunu öğreniyorlar. Tesiste tamamen ahşap görünümlü deniz kıyısının uygun olarak düzenlenmiş yapılar bulunuyor. Ağustos’ta dünya yelken şampiyonası yağılacak. Şampiyona için gelecek olan milli takım sporcularının da kalabileceği giyinme ve soyunma odaları da burada bulu0nuyor. Burada yüksek katlı bina, kıyı kanununa muhalefet olarak adlandırılacak büyük tesisler yok. Ticari hiçbir faaliyet yapılmıyor. Köy okullarında denize meraklı olan ve bu bölgede yelken konusunda yeteneği olan öğrencilere eğitimler veriyoruz. Biz Ağustos ayında yapılacak şampiyona öncesinde burasının imar planına uygun hale getirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru için çalışmalara başladık. Bu tür tesislerle ilgili bakanlık kararı 4-5 aylık sürede çıkacağını düşünüyoruz. Ağustos’a yetiştirmeyi planlıyorduk. Fakat idare bu konuyla ilgili bekleyemedi. Bize 3-4 aylık süre bize tanınırsa imar planını bakanlığa sunmuş olacağız. Bunun Türkiye’de örnekleri var. Örneğin Trabzon Şenol Güneş Stadyumu da deniz kenarında… İmar planı da sonradan düzenlenmiştir. Biz yıkım kararını mahkemeye taşıyıp hukuki olarak yürütmeyi durdurma talep edeceğiz. Avukatlarımız başvuruyu yapacaklar.”