HDP saldırganı devlet memurluğundan atılmış

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığına giren ve 1 kişiyi öldüren şüpheli tutuklanarak yoğun güvenlik önlemleriyle cezaevine gönderildi.

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığına giren ve Deniz Poyraz adlı genç kızı öldüren Onur Gencer çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Gencer, polisin yoğun güvenlik önlemleri ile cezaevine gönderildi. Gencer'in tutuklandığı İzmir Adliyesi önünde çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi alırken, adliye önündeki Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi'nde de trafik bir süreliğine kesildi.
Zanlının İzmir Sağlık Müdürlüğü'nde ATT olduğu, işe gitmediği için hakkında tutanak hazırlandığı, bir süre geçici görevle Van'a daha sonra Kilis'e gönderildiği bilgisi ulaştı. Suriye'den Türkiye'ye yaralı taşırken başkasına ait silahlarla fotoğraf çektirdiği, İzmir'e döndükten sonra yine işe gitmediği öğrenildi. En son görev yaptığı Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde gerekçesiz olarak işe gitmediği için hakkında işlem yapılan Gencer'in, meslekten ihraç edilmesi istemiyle hazırlanan dosyasının nisanda Sağlık Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. Bunun üzerine zanlı Onur Gencer'in memurluktan atıldığı belirtildi.
Saldırganın rahatsızlıkları olduğu, "Bir PKK'lı öldürmeden bu oünyadan göçmeyeceğim" dediği ifadelerine yansıdı.


Deniz Poyraz