İşte Altılı Masa'nın İzmir temsilcileri
Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partiler 'sandık güvenliği' konusunda çalışmalarını sürdürürken, 6'lı Masa olarak tabir edilen Millet İttifakının İzmir İl Başkanları ilk kez kritik bir gündemle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin 14 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini açıklamasının ardından siyasi partilerde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı süreçlerinin tamamlanmasının ardından gözler milletvekili adaylarına ve sandıklara çevrildi. Türkiye'de ise bir çok seçimde muhalefetin ‘sandık güvenliği’ endişesini dile getirmesi ve seçimler sonrası ‘oylar çalındı’ iddiaları ile kamuoyunda sık sık tartışmalar yaşanırken 6’lı Masa olarak adlandırılan Millet İttifakı ortakları bir araya geldi.
6’LI MASA İLKKEZ BİR ARADA
DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu katıldı. Toplantının gündeminde ise sandık güvenliği konusu yer aldı.
6 PARTİ DE TÜM SANDIKLARDA GÖREV ALACAK
Toplantıda 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde 6’lı masa olarak hangi tür çalışmaların yapılacağı masaya yatırıldı. Sandıklardaki görevlilerin önemine vurgu yapılan toplantıda mecliste bulunan partilerin iki, mecliste yer almayan partilerin de bir adet sandık görevlisi görevlendirmesine karar verildi. İzmir’in tüm sandıklarında uygulanacak kararda temsilcilerin kendi arasındaki iletişiminin de kuvvetlendirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca sandıklarda görev alacak olan isimlerin ağırlıklı olarak avukat olmasının da oluşabilecek sorunlara karşı önemli olunduğu mutabakatına varıldı.
HER OKULA BİLİŞİM SORUMLUSU
6 siyasi isim tarafından görüşülen bir diğer önemli konu ise oy verilerine hızlı erişim oldu. Buna göre geçtiğimiz seçimlerde CHP’nin uyguladığı ve tüm Türkiye’den ortak bir tabana verilerin yüklenmesi bu kez 6 siyasi parti ile ortak yapılacak. Her okula en az 1 bilişim sorumlusunun konulacağı süreçte sandık görevlilerinden gelen bilgiler görevlendirilen yetkili tarafından sisteme girilecek. Sisteme girilen bilgiler ise toplanarak ana merkeze gönderilecek ve veriler YSK’nın açıkladığı rakamlarla karşılaştırılacak. 6 partinin ortak çalışması ile yapılacak olan çalışmada anlık veri akışının gerçeklerleşmesi planlanıyor.
İLÇELERDEKİ ÇALIŞMALAR DA MASADA
Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı’nın ortak adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu için yapılan çalışmalar da masaya yatırıldı. Parti temsilcilerinin yapılan çalışmaları anlattığı süreçte bundan sonra yapılabilecekler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. (egedesonsöz)