İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere ücretsiz danışmanlık

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 'İzmir Tarımı' stratejisi doğrultusunda çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Başvurular İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan 'İzmir Tarımı Danışma Hattı' üzerinden alınıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'İzmir Tarımı' stratejisi doğrultusunda doğru yerde doğru ürün politikası ile tarımsal üretimi teşvik etmek için çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Proje ile kooperatif üyesi üreticiler İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak ürün planlaması, markalaştırma veya dış pazara sunmak istediği ürünler için ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyor. Başvurular İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan 'İzmir Tarımı Danışma Hattı' üzerinden alınıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinde yer alan 'İzmir Tarımı Danışma Hattı' üzerinden ulaşılan formlar aracılığıyla çiftçiler hem gerekli bilgileri bulabiliyor hem de istediği kategoriye başvuru yapabiliyor. Çiftçi, yeni bir ürün yetiştirmek istiyorsa 'Ürün Planlama Formu'nu doldurarak üretim yapacağı alana uygun ürünlerle ilgili planlama desteği alabiliyor. 'Ürün Tasarım Formu'nu kullanarak ise ürettiği ürünün ambalajlanma ve markalaştırma süreçlerine dair yardım alabiliyor. Son olarak 'İhracat Formu'nu dolduran üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yüksek miktarda ürettikleri ürünün ihracatını yapabilmek için başvuruda bulunabiliyor. Danışmanlık hizmeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Çiğli ilçesinin Sasalı Mahallesi'nde kurduğu İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi'nde veriliyor.

'ANA HEDEF KURAKLIK VE YOKSULLUKLA MÜCADELE'

İzmir'deki kooperatif üyesi her çiftçinin ücretsiz olarak danışmanlık hizmetinden faydalanabileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bu projeyle İzmir tarımını daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. İki ana hedefimiz var; kuraklık ve yoksullukla mücadele. İzmir Tarımı, yanlış tarımsal sulama sonucu aşırı su tüketimini engellemek, kuraklık ve iklim kriziyle mücadele etmek için uygulanıyor. Bu doğrultuda sulama ihtiyacı ve girdi maliyeti düşük, piyasa değeri ve net kazancı daha yüksek ürünlerin belirlenmesi için üreticilere ücretsiz ürün planlama danışmanlığı veriliyor. Ürün deseni, başvuru yapan üreticinin arazisinin iklimsel ve fiziksel özellikleri yerinde incelenerek belirleniyor dedi.

SATIŞ VE PAZARLAMA DESTEĞİ DE VERİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatif çatısında örgütlenen küçük üreticilere satış ve pazarlama desteği verdiğini de vurgulayan Başkan Soyer, Çiftçinin ürettiği ürünlerin sadece katma değerinin değil öz değerinin de artırılması için uygulanan proje markalaşma danışmanlığı, alım garantisi ve satış garantisi ayaklarından oluşuyor. Üreticilere doğrudan satış kanallarını büyütmek için ambalaj tasarımı ve ihracat yöntemleri konusunda hizmet veriliyor ifadelerini kullandı. (DHA)