"İzmir'in kadınlarını siyasete kazandıracağız"
DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir'de herkese dokunan bir teşkilat kuracaklarını belirterek, yüzde 35 kadın kotası olan partilerinde İzmir'in kadınlarını siyasete kazandırmak istediklerini söyledi.
Pandemi kurallarına uygun olarak ilki yapılan basın tanışma toplantısında DEVA Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri ile basın temsilcileri bir araya geldi. DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, partisini kısaca anlattığı toplantıda, basın mensuplarının sorularını da yanıtlarken, İl Yönetim Kurulu Üyeleri de kendilerini tanıttı.
Toplantıda hem İzmir hem de ülke için hedeflerini anlatan Ösen, “Hedeflerimizin başında, bir ülkeyi ateşin içerisinden çıkararak, dünya güçlerine karşı dışarıda, yanlış yönetime ve çürümüş kurumlara karşı içeride mücadele vererek Milli Mücadeleyi başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu ilerici ve devrimci yolu takip etmek yer almaktadır” dedi.
Hukukun üstünlüğü, ileri demokrasi
Ulu Önderin bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bu uğurda mücadele etmenin en önemli amaçları olduğuna işaret eden Ösen, “Yine hedeflerimize ulaşma yolunda; hukukun herkese lazım olduğunu hatırlayarak ve hatırlatarak, hukukun üstünlüğünü, ileri demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü öncü ilkelerimiz olarak her platformda savunmak, ülkemizin ekonomik olarak kalkınması için refah politikaları üretmek bir diğer öncelikli hedefimizdir” diye konuştu.
İzmir’e dokunan teşkilat
İzmir’de 30 ilçenin tümünde temelleri sağlam, her kesime hitap eden, yerel dinamikleri temsil eden yönetimler ve teşkilatlar kurmayı planladıklarını anlatan Ösen bugüne kadar hiç siyaset yapmamış ama ülkenin geldiği bu baskı ve kriz ortamından rahatsız, bir şeylerin değişmesini isteyen özellikle gençleri ve İzmir’in kadınlarını siyasete kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecek, ülkenin sorunlarına dair çözüm önerileri ve raporları olan İzmirlilerin seslerini tüm ülkeye duyurabileceği bir alan oluşturmayı başarmak istediklerini anlatan Ösen, şöyle konuştu:
“Şehrimizin şehircilik sorunlarını ve eksikliklerini dile getirerek yerel yönetime katkı sağlamayı ve çözüm sağlamayı hedefliyoruz. Değişen dünya ve ülke koşullarına göre geleceğe yönelik teknoloji, ekonomi, tarım, eğitim, turizm gibi birçok alanda politika önerilerinde bulunmayı ve İzmir’in dinamiğini Türkiye siyasetine yansıtmayı hedefliyoruz. Çıktığımız bu zorlu yolda azimle çalışarak, sorunların farkında ama çözüm önerileri ve stratejileri olan, dersine iyi çalışmış kadrolarla İzmir’de her kişiye dokunabilen bir teşkilat kuracağımıza inanıyorum.”
“Seçimler 2023’ten önce yapılır”
İzmir’de ilk aşamada partilerine 3 bin 500 kişi başvuru olduğunu başvuruların hepsini tek tek aradıklarını ve sonrasında bir veri bankası oluşturduklarını anlatan Ösen, “Yüzde 35 kadın, yüzde 20’de gençlik kotamız var. Biz bunların üstüne çıktık. Yönetim kurulumuzun yüzde 70’i daha önce siyasette yer almamış insanlar. Geri kalanların da aynı siyasi partilerde görev yapmamış olmasına dikkat ettik. Hiçbir partinin ağırlığı partimizin kurullarında çok da baskın bir şekilde hissedilmiyor. İzmir’in her kesiminden, farklı noktalardan insanlar Deva çatısı altında buluştu. Hedefimiz yıl sonuna kadar 10 ilçe teşkilatını tamamlamak. Bizim büyükşehirlerimizin kongre için çok acelesi yok. Şu anda herhangi bir kongre telaşımız yok. 41 il kongre yapmak zorunda. Muhtemelen 2021’in ikinci yarısında herhangi bir seçime girmek için hazır olacağız. Genel başkanımızın da değişik mecralarda söylediği üzere seçimlerin 2023’ten önce yapılacağını tahmin ediyoruz. Önce partimizi güçlendirmek istiyoruz. İttifak konusunda şu anda bir çalışmamız yok” diye konuştu
110 bin gönüllü başvuru
DEVA Partisi’nin kuruluşundan bu yana dünyanın ve ülkenin içinde bulunduğu pandemi şartlarına rağmen 77 ilde il başkanını atamayı ve il teşkilatını kurmayı başardığını, bugüne kadar 30 ilde il kongrelerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Ösen, sözlerini şöyle tamamladı: “Ali Babacan ismine ve DEVA Partisi’ne ne yoğun bir ilgi ve teveccühün olduğunu hem sahadan hem de verilerden görebiliyoruz. Resmi internet sitemizden parti çalışmalarımızda üye veya gönüllü olarak çalışmak için 110 bin kişinin üzerinde başvuru yapıldı. Tüm Türkiye’den gelen bu başvurular arasından birçok il başkanı seçildi. Şu anda ülkemizde en büyük sorun adalet. Adaletin olmadığı yerde ekonomi de olmaz hiçbir şey olmaz. Eşit koşullarda ticaret yapılabileceğine inanılsa ekonomi çok daha farklı olurdu. Adalet herkese lazım. Onun için Türkiye’nin şu anda en büyük sorunu adalet, özgürlükler ve fikir suçları”