Kadın yaşam merkezi Çiğli'de açıldı

İZMİR'in Çiğli Belediyesi, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'ın adını taşıyan kadın yaşam merkezini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlediği törenle hizmete açtı.

Çiğli'de, kadın çalışmalarının kurumsallaşması ve tek bir çatı altında sürdürülmesi amacıyla Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir il başkan yardımcıları Hüseyin Kızılkaya ve Cansu Malatyalı, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve kadın kolları üyeleri, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan ve kadın kolları üyeleri, Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'ATATÜRK İLHAM KAYNAĞI OLDU'

Atatürk'ün verdiği mücadelenin kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Ben Avusturya'nın başkenti Viyana'da doğdum. Ailem eğitim yaşantımın bir noktasından sonra masraflarımı karşılamakta zorluk çekmeye başladı. Atatürk'ün kız ve erkek çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağladığını duyunca çeşitli zorlukları aşarak ülkeme döndüm. İzmir'i ilk gördüğümde güzelliği karşısında büyülendim. Türkçe'yi öğrenmek için çok çaba sarf ettim. İlerleyen yıllarda İzmir Kız Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Eğitim yaşantımın ardından bana eğitim imkanı sunan ülkeme ve ülkemin insanlarına faydalı olabilmek için çok çalıştım. Hiçbir zorluk karşısında pes etmedim. Kızlar ve kadınlar da hayallerine ulaşmak için çıktıkları bu yoldan asla vazgeçmesinler. Çok sevdiğim İzmir'de adımın böylesi güzel bir projede anılmasından dolayı mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

'ANADOLU'DA GÜN IŞIĞI KADINDIR'

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Nermin hocamın yaşam serüvenini dinleyince bu toprakların gerçek kahramanlarının onlar olduğunu bir kez daha anladım. Nermin hoca gibi kahramanların türlü zorluklarla bu noktaya getirdiği kadın hakları mücadelesi günümüzde maalesef ki geriye gidiyor. Hakim anlayış, kadınları yeri geliyor özgürlüğün simgesi, yeri geliyor şiddetin öznesi olarak kullanıyor. Bu karanlık iklimden Atatürk'ün izinde yürüyen ve özgürlüğü tanıyan kadınlar olarak yine kendi mücadelemizle çıkabiliriz. Unutmamalıyız ki Anadolu'da gün ışığı kadın demektir ifadelerini kullandı.  

'BAŞARILI OLAN KADINLARIN SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ'

Kadınların toplumsal statüsünü güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm hizmet ve projelerimizi kadın-erkek eşitliğini göz önünde bulundurarak hayata geçirdik. Çiğli Belediyesi olarak, üreten ve emekleriyle başarılı olan kadınların sayısının artmasını istiyoruz. Kadınların haklarıyla ilgili bilgilendirilmesi, sosyalleşmesi, yönetim temsiliyetinin artması, istihdam ve üretim zincirine dahil edilmesi adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın koordineli, sürdürülebilir ve uzun soluklu olması adına kadın yaşam merkezimizin yeni hizmet binasını ilçemize kazandırdık. Hizmet binamıza, kariyeri boyunca kadın hak ve özgürlükleri alanında önemli çalışmalara imza atmış yazar, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci kıymetli hocamız Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'ın ismini verdik dedi.  

Nermin Abadan Unat isminin Çiğli'de yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu ise etkinlik için teşekkür etti.