Kuşadası'nda 82 yaşındaki nine 3.5 milyon bağışladı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesine inşa edilecek 25 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi için hayırsever Adviye Acun (82) tarafından 3,5 milyon lira bağış yapıldı. Diyaliz merkezi inşası için Valilik'te protokol imzalandı.

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne bitişik olarak inşa edilecek 25 cihaz kapasiteli diyaliz merkezinin protokolü için düzenlenen imza törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, hayırsever Adviye Acun ve Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz katıldı.

Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Yapılacak diyaliz merkezi, tamamlandığında, bölgede ihtiyacı olan hastalarımıza önemli bir hizmeti sunmuş olacak. Hem kendi vatandaşlarımıza hem de turistlerden ihtiyacı olan varsa onlara da hizmet sunacak olan bir merkez olacak. En kısa zamanda yapımı da gerçekleştirilerek Kuşadası'nda hizmete girmiş olacak. Hayırseverimiz Adviye Acun'a teşekkür ediyorum. Kendisini kutluyorum" dedi. Vali Aksoy, hayırsever Acun'un merkez için 3,5 milyon liralık bağışta bulunduğu da söyledi.

4 YIL ÖNCE OKUL YAPTIRDI

Diyaliz merkezi için bağışta bulunan Adviye Acun da Kuşadası'nda 4 yıl önce de kendisinin ve eşinin ismini taşıyan denizcilik lisesi yaptırdıklarını hatırlatıp, "Bugün çok rahatladım. Bu eşimin isteğiydi. Onun isteğini yerine getirdim, çok şükür" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından diyaliz merkezinin protokolü, Valisi Aksoy, İl Sağlık Müdürü Açıkgöz ve bağışçı Acun tarafından imzalandı.