Manisa'da otomobilin çarptığı yaralı tilki tedavi altına alındı

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesinde otomobilin çarptığı yaralı tilki, Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı. İlk tetkikler sonucu, omuriliğine aldığı darbe sonrası sinirsel felç geçirdiği belirlenen tilkinin, tedavisinin ardından tekrar doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.

Halitpaşa Mahallesi'nde, vatandaşlar tarafından yaralı ve bitkin halde bir tilki bulundu. İhbar üzerine gece otomobil çarptığı sanılan tilki, Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince koruma altına alınıp, Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Veteriner Hekim Doktor Engin Bahçeci, tarafından tedaviye alınan tilkinin, ilk tetkiklerin ardından omuriliğinde darbeye bağlı sinirsel felç olduğu saptandı. Tedavisi süren tilkinin, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Doktor Engin Bahçeci, Yaralı tilkiyi teslim alır almaz tedavisine başladık. Şu an müşahede altında. İlk tetkikler sonucunda herhangi bir kırık ya da çıkık olmadığını belirledik. Aldığı darbeden dolayı nörolojik vaka olduğunu ve sinirsel felç olduğunu düşünüyoruz. Tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrardan doğaya salacağız dedi.(DHA)