Milli yüzücü hakkında inceleme başlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çirkin ifadeler kullanan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu, Büyükuncu hakkında gereken işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iğrenç ifadeler kullanan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Milli yüzücüden Cumhurbaşkanına: 20 tencere helva dağıtacağım

Kasapoğlu paylaşımında, "Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil. Sporcu ahlakına sığmayan bu çirkin hareket için gereği yapılıyor" ifadelerini kullandı.



Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sanal devriye ile sosyal medya platformlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın sağlığına yönelik provokatif paylaşımları incelemeye aldı.

DERYA BÜYÜKUNCU YURTDIŞINDA

Bu kapsamda, Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31'inin yöneticisi tespit edildi, 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 4'ünü gözaltına alan polis, 'Derya Büyükuncu' isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun'daki hesabın sahibinin yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti.