Muharrem İnce: Teröre karşı tavrımız net

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, teröre karşı net bir duruşları olduklarını belirterek, "PKK, İŞİD, DHKP/C, FETÖ fark etmez. 'Oyu varmış, gizli görüşelim' yok kardeşim. Terör sempatizanı başka parti var, onlara gidebilirsin" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Edremit ilçesine çeşitli temaslarda bulundu. Önce esnafı ziyaret eden İnce, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti. Programı kapsamında, bir kafede basın açıklaması yaptı. Memleket Partisi olarak görüşlerinin net olduğunu belirterek, muhalefet partilerini eleştiren Muharrem İnce, Biz onlardan farklıyız bizim görüşümüz net. Bizim partiden Mustafa Kemal diyemezsin, Mustafa Kemal adı, Atatürk soyadı. Atatürk'e saygı göstereceksin. Kapı orada, git istediğin partiye. Bizim partimizde terörün her türlüsünü kınayacaksın. PKK, İŞİD, DHKP/C, FETÖ fark etmez. Teröre karşı net bir duruşumuz var, terörün her türlüsüne. Öyle yağma yok. 'Oyu varmış, gizli görüşelim' yok kardeşim. PKK'yı kınamıyorsan, FETÖ'yü kınamıyorsan, İŞİD'i kınamıyorsan istemiyoruz, git. Terör sempatizanı başka parti var, onlara gidebilirsin dedi.

LİBYA'YA KONUSUNDA HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUZ

Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmadıklarını söyleyen Muharrem İnce, Libya konusunda hükümeti desteklediklerini söyledi. Mavi Vatanın savunulması için Libya'da olunması gerektiğini belirten İnce, Suriye konusunda hükümeti desteklemediklerini belirterek, Libya politikası doğrudur, Suriye politikası yanlıştır dedi.

İNCE'DEN BASINA ELEŞTİRİ

Medyayı da eleştiren Muharrem İnce, CHP'ye yakın kanalların yaptığı konuşmalara sansür uyguladığını ileri sürerek, iktidara gelmeleri durumunda basını daha demokratik ve daha özgür hale getireceklerini söyledi. Esnaf ziyaretleri sırasında bir vatandaş ile polemiğinin çekilmesini gören İnce, gazetecinin kamerasını eliyle aşağı indirdi. İnce, bu durumun sorulması üzerine ise O kadar da özgür olmamalı cevabını verdi.

BU BEREKETLİ TOPRAKLARIN FAKİR ÇOCUKLARI OLMAYACAĞIZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Edremit ilçesindeki temaslarının ardından Manyas ilçesine geldi. Memleket Partisi Manyas İlçe Başkanı Vural Cankır ve partililer tarafından karşılanan İnce, esnaf ziyareti yaptıktan sonra kırsal Salur Mahallesine geçti. Burada mahalleliyle sohbet eden İnce, daha sonra köy kahvehanesinde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Burada geçim kaynağı tarım olan mahalle sakinlerinin sonlarını dinleyen İnce, Sizin ne yaşadığınızı biliyorum. Mazot pahalı, gübre pahalı, tohum pahalı, ilaç pahalı, elektrik pahalı. Tarımı bitirdi bunlar. Çiftçinin çocuklarını alışveriş merkezlerinde asgari ücretle çalışmaya muhtaç ettiler. Bu gidiş, gidiş değil. Buradan çıkmamız lazım. Tarımı yeniden canlandırmamız lazım. Bugün çiftçinin ürünü para etmiyor. Ama memur da şehirde alıp yiyemiyor. Onlar da zor durumda, sizler de zor durumdasınız. Bundan çıkabiliriz. Buğdayın anavatanı Türkiye. Savaşan Ukrayna'dan Rusya'dan buğday alıyoruz. Adamlar savaşta, enflasyon birinde yüzde 15, birinde yüzde 21. Bizde yüzde 80. Bize ihraç ediyorlar. Türkiye'de bu bereketli toprakların fakir çocukları olmayacağız biz. Biz bunu hak etmiyoruz dedi.

'YEPYENİ BİR YOL SUNUYORUM SİZE'

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 40 yıl siyaset yaptıktan sonra ayrıldığını söyleyen İnce, Takım tutar gibi parti tutulmaz. Bende 40 yıl bir partide bulundum. O partinin gençlik kollarında çalıştım, ilçe başkanlığını yaptım, il başkanlığını yaptım, milletvekilliğini yaptım. Sonra yolumu ayırdım. Niye yolumu ayırdım? Çünkü yoldan sapmışlar. Bende ayrıldım. Sizde mecbur değilsiniz bir partiye oy vermeye. Milleti kutuplaştırmışlar, ikiye bölmüşler. Bir taraf Millet İttifakı, bir taraf Cumhur İttifakı. Niye? Kırk katır mı, kırk satır mı? Hayır ikisi de değil. Yepyeni bir yol sunuyorum size. Bugün bir tarım beldesine geldiğimin farkındayım. Genel Başkan Yardımcım Ankara Üniversitesinde Tarım profesörü. Ben de köylü çocuğuyum. Allah'ın izniyle hiç merak etmeyin 2 yıl içerisinde çözülür bunlar. Ama siz takım tutar gibi  aynı partiye oy vermeye devam ederseniz çözülmez ifadelerini kullandı. (DHA)