Özel öğrencilere robotik kodlama

İzmir'in Bornova ilçesindeki Erke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde özel eğitime gereksinim duyan öğrencilere 'Robotik Kodlama' eğitimi için Robotik45 Eğitim Merkezi ile ortak proje başlatıldı.

Proje kapsamında özel çocukların gelişen ve değişen yeniliklere ayak uydurarak problemlere çözüm üretmeleri, toplumsal hayata uyum sağlamaları ve sosyal yaşam becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Erke Özel Eğitim Merkezi Kurucu Temsilcisi Gizem Kaya’nın önderliğinde, özel gereksinimi bulunan çocuklarımıza “Robotik Kodlama” eğitimi projesi hayata geçirildi. Gizem Kaya, “Günümüzde teknolojinin, her an hayatımızın bir parçası olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Erke Özel Eğitim Merkezimizde, robotik kodlama ile ilgili bir sınıf açıp, özel gereksinimi bulunan öğrencilerimizin, bu gelişmelerden geri kalmamasını, geleceği şekillendirecek gençlerimizin, teknoloji ve yazılımla tanışmasını çok arzu ediyorduk. Bu nedenlerle Robotik45 Eğitim Merkezi ile böylesine özel bir projeyi hayata geçirme kararı aldık. Bu projemizin fikir sahibi Robotik45 Eğitim Merkezi Kurucuları Necat Sürücü’ye (öğretmen) ve Nihat Canberk Kundakçı’ya (mühendis) ve projeyi hayata geçirmemizi sağlayan okulumuzun değerli öğretmeni Emine Sarıkodal’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Dünya, dijital çağa geçmişken yeni ve cesur atılımların; keşiflerin olduğu yeni bir anlayışı bizlere sunarken, elbette bu anlayışın dilini öğrenmek ise robotik kodlamadan geçiyor diyerek sözlerine devam eden Robotik45 Kurucuları Necat Sürücü ve Canberk Kundakçı, “Robotik kodlama ile ilgilenmek isteyenlerin öncelikle iyi bir eğitim sürecinden geçmeleri gerekiyor. Robotik45 ‘in uzman eğitmenleri tarafından hazırlanan Robotik Kodlama Eğitimi, zengin içeriği ve ayrıntılı uygulamalarıyla bu konuda öne çıkıyor.” diyerek herkesi bu güzel projeye davet ettiler.

Erke Robotik Kodlama Eğitimi, özel çocukların gelişiminde çok önemli!

Erke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin, İzmir’deki en iddialı özel eğitim merkezi olduğunu belirten Okul Müdürü Psikolog Ozan Özden, “Biz her gün farkındayız ve farklıyız.” diyerek, okula ve çocuklara verilen önemi belirtti.

Türkiye’de ilk kez “özel gereksinimi” bulunan öğrencilere İzmir’de Erke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak “robotik kodlama” eğitimi verildiğini, eğitim süresince, her çocuğumuzla beri bir ve yüz yüze eğitim verilmek kaydıyla sınıfları oluşturduklarını belirtti.

Erke’de Robotik Kodlama Eğitimi

Erke Özel Eğitim Merkezinde; Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Görme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Dil Konuşma Destek Eğitim Programı ve Fizyoterapi” olmak üzere 7 alanda hizmet verdiklerini belirten Özden, “Robotik kodlama eğitimi için ilk olarak işitme engelli ve otizmli çocuklarımızla sınıfımızda psikolog, robotik kodlama eğitmeni, mühendis ve kendi branş öğretmenlerimizle gözlem yaparak, eksikleri giderip güzel bir yola girdik. Biz inanıyoruz ki bu proje ile çocuklarımızın hayal güçlerini zenginleştirecek, çocuklarımıza yeni ve farklı bir bakış açısı kazandırarak onların kalbinde ufacık da olsa yer alabileceğiz” dedi.

Erke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, Erke Robotik Kodlama dersleri hakkında bilgi almak için,  www.erkeozelegitim.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik kodlamaya geçmeden öncelikle, kodlama nedir? Robotik nedir? ve iki disiplinin ışığı altında ortaya çıkan yeni kavram olan “Robot ve Robotik Kodlama Nedir?” konusuna değinmekte fayda var.

Robot: Sensörler yardımı ile ortamı algılayabilen ve algıladığı durumu yorumlayıp karar veren aygıtlara robot denir.

Robotik: Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemidir. Makine kontrol sistemi, bilgisayar gibi birçok alanda hayatımızın kolaylaştırmakta olanak sağlamaktadır.

Robotik Kodlama nasıl yapılıyor?

Robotik disiplinine yön verebilmek için uygulanan robotik kodlama; robotik alanındaki temel yapı olarak karşımıza çıkıyor. Programlama ve belirli teknolojik yazılımlarla yapılan Robotik Kodlama; esasında robotların sensör verilerini işleyerek onların hareketlerini kontrol etme prensibine dayanıyor.

Robotik Kodlama nasıl popüler hale geldi?

Çağımız dijital çağ! Yani devir her şeyi kolaylıkla öğrenebilme hızlıca sonuca ulaşma devri diyebiliriz. Cesur ve yeni dünya anlayışında robotik kodlama bilimi de tam olarak kitlelerin kişisel becerilerini geliştirmeye, çağa adapte olmasını kapsıyor ve vizyoner kişilerin yetişmesine öncülük ediyor.

Robotik Kodlamayı öğrenmenin faydaları nelerdir?

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile birlikte yenilikçi ve üretim odaklı teknolojilere de aynı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın farkındalığında olan ülkeler eğitim sistemlerine erken yaşta çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimlere yer açmaktadırlar. Çocuklar erken yaşta kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Analitik düşünme, eleştirel düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırma gibi fayda sağlayan robotik kodlama günümüzde son zamanların en popüler eğitim trendi haline gelmiştir.



erke özel eğitim merkezi robotik