Putin-Biden geriliminde son durum

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Lideri Vladimir Putin hakkında yaptığı açıklama sonrası, ABD ve Rusya arasında gerilim tırmanmıştı. Putin yaptığı son dakika açıklamasında, Biden ile görüşmeye hazır olduğunu ve iki ülkenin ilişkilerini koruması gerektiğine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün Amerikan kanalı ABC'ye verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i katil olarak nitelendirmesinin ardından Washington-Moskova hattında tansiyon yükselmişti. Putin akşam saatlerinde Ukrayna'nın Kırım bölgesinin Rusya tarafından ilhak edilmesinin 7'nci yıldönümü yaptığı açıklamada, Biden ile görüşmek için canlı bağlantı şartı koyarak, yarın veya pazartesi Biden ile görüşebileceğini ifade etti. Putin, Biden'ı tartışmamıza devam etmesi için davet etmek istiyorum, ancak gerçekten canlı olarak yapmamız şartıyla. Herhangi bir erteleme olmaksızın, doğrudan açık, doğrudan bir tartışmada. Rusya halkı, ABD halkı ve diğer birçok ülke bu konuyla ilgileniyor gibi görünüyor dedi.
Putin, Bunu pek fazla uzatmazdım, hafta sonu Taygaya gitmek, biraz dinlenmek istiyorum, fakat bunu yarın, ya da diyelim ki pazartesi yapmaya hazırım. Amerikan tarafı için uygun herhangi bir zaman bunu yapmaya hazırız. Daha şimdiden Dışişleri Bakanlığına ilgili talimatı vereceğim ifadelerini kullandı.

ABD-Rusya geriliminde flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin hakkındaki 'katil' çıkışının ardından iki ülke arasında gerginlika artmış ve Rusya büyükelçisini geri çağırmıştı.

Putin bugün yaptığı son dakika açıklamasında ise, Biden ile görüşmeye hazır olduğunu ve iki ülkenin ilişkilerini koruması gerektiğine vurgu yaptı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray: Rusya ile verimli ilişkilerimize devam etme konusunda umutluyuz. Ayrıca yapılan açıklamada, Bıden'ın Putin'e söylediği 'katil' sözünden de pişman olmadığının altı çizildi.

NE OLMUŞTU?
ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya eyaletinde ABC News'e konuştu. Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesine ilişkin soruları yanıtlayan Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katil olduğunu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için bedel ödeyeceğini söyledi.