Sahtiyan ne demek? Sahtiyan müzik grubu

Berk Şenol veya bilinen sahne adıyla Sahtiyan, Türk hip hop ve rap sanatçısı. Sahtiyan ne demek? Sahtiyan kimdir? Sahtiyan müzik grubu.

Sahtiyan ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre Sahtiyan, "Tabaklanarak boyanmış ve cilalanmış genellikle keçi derisi" anlamına geliyor.

Sahtiyan müzik grubu

Berk Şenol veya bilinen sahne adıyla Sahtiyan, Türk hip hop ve rap sanatçısı. Sahtiyan Türkçe rap camiasının en büyük isimleri olan Ceza, Fuat ve Sagopa Kajmer'in albümlerinde konuk sanatçı olarak yer almıştır. 2001 – 2002 yılları arasında ilk demolarını kaydederek Kara Büyü Ep Albümünü yayınladı. 

Sahtiyan Kimdir?

1983 yılında İstanbul'da doğan Sahtiyan(Berk Şenol) müzik kariyerine 17 yaşında başladı. Türk rap camiyasının son yıllarda en iyi söz yazarlarından biri olarak anılan müzisyen ilk demo kayıtlarını 2001-2002 yılında kaydederek ''Kara Büyü'' adlı E.P. yi hazırladı. Buradaki karmaşık, ilgi çekici ve düşündüren sözlerinin yapısı onu diğer birçok muzisyenden ayırarak ceşitli albümler ve projelerde yer almasını sağladı. 2007 senesinde gök yüzünün ruhani kısmı, son katmanı anlamına gelen 15 tracklik albümü ''7 Katlı'' Mixtape' i ile Türk rap camiasinda olan yerini sağlamlaştırdı (Bu aynı zamanda Türkiye' deki ilk mixtape olarak kabul edilir.). Bu dönem içinde 5 ayrı bandrolü rap albümüne ve çok sayıda yeraltı albümlere şarkıları ile katıldı. Sahtiyan, Türkçe Rap camiasının tanınmış isimleri olan: Ceza, Fuat Ergin, Killa Hakan, Sansar Salvo, Da Poet vb. sanatçıların albümlerinde konuk sanatçı olarak yer alıp bu kişilerle birçok kez beraber çalıştı. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi mezunu olan Sahtiyan, 2002-2003 döneminde başladığı konserler serisine sene 2007' de de devam etmekte, azmiyle göz doldurmaktaydı. Bugüne kadar Türkiye' nin çeşitli illerinde 200' e yakın konser ayrıca Rock 'n' coke, Rockistanbul, H2000, SplashFest bunun yanı sıra çeşitli festivaller ve başta Almanya, İngiltere, Hollanda, Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde çeşitli etkinliklerde yer aldı. Sene 2007' de askere gitti. Döndüğünde en üretken dönemini yaşadı ve 2009' a "Neden", "Yeni Nesil E.P" ve 81 bünyesi altında "Bu Gecenin Sonunda E.P." yi çıkartarak damgasını vurdu. (Bu yıl içerisinde çıkardığı albümlerinde yer alan bazı şarkılarında ses efekti kullanmasıyla Türkçe Rap'te "Autotune" kullanan ilk sanatçı özelliğini taşımaktadır.) 2010 yılında Buura ile beraber hazırladığı "Senden İyi" adlı 20 parçadan oluşan albümünü piyasaya verdi. 2011 ve 2012 yıllarında Hiphoplife ailesinin projeleri olan Organize Oluyoruz Vol. 1 ve Organize Oluyoruz Vol. 2 albümlerinde konuk sanatçı olarak yer aldı. 2013 yılına girildiğinde hayranlarına "single" çalışmalar yayınlayarak ulaşan Sahtiyan çalışmalarına devam etmektedir..