Şarkıcı Güney, ormancılardan özür dileyecek

Manavgat'ta günlerdir devam eden ve bugün kontrol altına alınan orman yangınlarına müdahale etmek isteyen Yusuf Güney ile orman işçileri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş, olay sonrası taraflar karşılıklı birbirinden şikayetçi olmuştu.

Yaşanan olayın küresel bir kriz olduğuna dikkat çeken Yusuf Güney, dünyanın birçok yerinde yangınlar olduğunu söyledi. İstanbul konserindeyken yangın haberini duyunca yangın tüplerini alarak bölgeye ulaştığını anlatan Güney, yangınların insanüstü bir güçle önlendiğini vurguladı.

Kamuoyunu iki gündür meşgul eden üzücü olaya da değinen Güney, "Yangınla mücadele edenlerin hakları ödenmez. Kimse uyumuyordu, yorgun ve bitap düşmüşlerdi. Yangın bölgesine ulaştığımda ormancılarla aramızda talihsiz bir tartışma yaşandı ve karşılıklı şikayetçi olduk. Böyle günlerde kırgınlık, küslük olmaz. Hepimiz aynı amaç için buradayız. Ben bütün şikayetlerimi çekeceğim. Tartıştığımız arkadaşlarla bizzat görüşerek, özür dileyeceğim. Birlik ve beraberlikte kötü günleri çabuk atlatacağız" dedi.



Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Manavgat, Gündoğmuş ve Alanya yangınlarının kontrol altına alındığını söyleyerek, Güney'e orman işçisi yeleği ve şapkası hediye etti.

Köylü, vatandaş, şehirli, diğer kurumlarla birlikte mücadele edildiğini ve milli bir ruh meydana geldiğini belirten Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ise “Bir felaket yaşadık, Allah bir daha göstermesin. Üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Günlerce aç, susuz, uykusuz, dinlenmeden sürekli ateşle mücadele ettik. Sanatçımız Yusuf Güney de sanatçılığının yanısıra yangın gönüllüsü olarak bir ormancı oldu” dedi.
 

güneyden flash karar ormancılardan özür dileyecek