Tarım dışı hazine arazileri sanayiciye verilsin isteği
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Ürün, Türkiye'nin toplam alanı içerisinde sanayi alanının binde 4 olduğunu ve bunun yüzde 1 seviyesine çıkartılması gerektiğini belirtip, "Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazimiz var. Beklentimiz devletimizin bizleri de içine alan samimi bir çalışma ile ülke yararına gerek orman gerekse hazine arazilerini makul seviyede sanayicinin hizmetine sunmasıdır" dedi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Gökçüoğlu idaresinde gerçekleştirildi. Meclis üyesi sanayicilerin katılımıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis salonunda yapılan toplantıda, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Ürün güncel ekonomik gelişmelere ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Mecliste konuşan Hakan Ürün, seçimlerin bittiğini belirtip, Türkiye'nin gündeminde siyasetin geride kalmak zorunda kaldığını belirtti. Türkiye'nin toplam alanı içerisinde sanayi alanının binde 4 olduğunu ve bunun yüzde 1 seviyesine çıkartılması gerektiğini vurgulayan Ürün, atıl durumda ve tarıma elverişsiz hazine arazilerinin makul seviyede sanayicinin hizmetine sunulmasını istedi ve bu talepleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.
SANAYİCİ, EKONOMİ VE TOPLUMSAL KONULARDA İVEDİ ÇÖZÜMLER BEKLİYOR
Meclisin açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Halil İbrahim Gökçüoğlu da Türkiye'de yapılan seçimlerde ilk turda yüzde 87, ikinci turda yüzde 84 oranında katılım sağlanmasını dikkat çekip, Avrupa'da bu oranın yüzde 60 seviyelerinde olduğunu belirtti. İkinci turda seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden Gökçüoğlu, Cumhurbaşkanı ve kabineden beklentimiz de ülkemizin ekonomik toplumsal konularına odaklanarak, ivedi çözümler üretmeleridir. Seçimin öncesi, sonrası derken çok fazla zaman kaybedilmiştir. Oysa ki piyasaların ve de bizlerin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur dedi.
HAZİNE ARAZİLERİ İÇİN CUMHURBAŞKANIN DESTEK TALEBİ
Türkiye'nin toplam alanının yüzde 49'u tarım, yüzde 30'u orman alanı olduğuna dikkati çeken Ürün, sadece binde 4'lük sanayi alanı olduğunu kaydetti. Ürün, sanayicinin binde 4'lük bir alanda üretmeye, katma değer yaratmaya çalıştığını vurguladı. Yeni yatırım taleplerine özellikle de büyük çaplı yatırımlara kentin dışında olması, ormanlık ve tarım alanı olmaması gibi kriterler nedeniyle yer tahsisinin yapılamadığını ifade eden Ürün, Peki biz, yatırımlarımızı, üretimlerimizi nerede yapacağız. Türkiye nasıl gelişecek? Küresel ekonomide korumacılığın öne çıktığı bir dönemde nasıl üretip, nasıl büyüyeceğiz? Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazimiz var. Bugüne kadar 21 organize sanayi bölgesinin (OSB) kurucu ortağı bir odayız. Yeni bir OSB kurmak istediğimizde alan bulamadığımızın da altını çizmek isterim. Türkiye'nin geleceği üretimdedir. Yeni üretim alanları arıyoruz, bulamıyoruz. Beklentimiz devletimizin bizleri de içine alan samimi bir çalışma ile ülke yararına gerek orman gerekse hazine arazilerini makul seviyede sanayicinin hizmetine sunmasıdır. Cumhurbaşkanımızdan da talebimiz bu hususta bizlere destek olmasıdır diye konuştu.