Uşak'ta seramik çalıştayı düzenlendi

UŞAK Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Seramik Çalıştayı, yurt içinden ve yurt dışından katılım sağlayan akademisyenlerle Seramik Evi'nde gerçekleştirildi. 25-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen çalıştayda toplamda 44 eser ortaya çıkarıldı.

Sır altı seramik boyama tekniği ile gerçekleştirilen çalıştaya, Türkiye'den Ahmet Cüneyt Er, Bilgehan Uzuner, İbrahim Vefa İrdelp, İsmail Yardımcı, Kamuran Özlem Sarnıç ve Semih Kaplan; Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden Bedi İbrahim ve Bulgaristan'dan Nadya Teknedzhieva katıldı. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından alanında uzman isimlerin ortaya koyduğu eserler sergilenmek üzere hazırlandı. Altı gün süren çalıştayın ziyaretçileri arasındaki Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın akademisyenlerle birlikte çalışmalara katıldı. Çakın, fırçayı eline alarak seramiklere renk verdi, sosyal medya paylaşımında ise Herkes bildiği işi yapsın dedi.

ESERLER SANAT GALERİSİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Birçok akademisyenin ve asistanın emek verdiği seramik eserler Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sergilendi. Serginin açılışına Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner katıldı. Açılışta kurdele kesen  Çakın, katılım sağlayan akademisyenlere ve asistanlara katılım belgelerini takdim ettikten sonra sergiyi gezdi.
Sergi açılışında konuşma yapan Akademisyen Bedi İbrahim, Öncelikle Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner'e böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür ediyorum. Çalıştaya katılan hocalarıma ve asistanlara ayrıca teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki seneye de böyle güzel bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bizler de elimizden geldiği kadar bu tür çalışmaları ve sergileri yurt dışına aktaracağız ifadelerini kullandı.
Açılışta konuşan Çakın, sanatın ve sanatçının her daim yanında olduklarını belirterek, birincisi düzenlenen seramik çalıştayının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti. Belediye bünyesinde hizmet veren Seramik Evi'nde birçok önemli çalışmanın hayata geçirildiğini vurgulayan Çakın şöyle devam etti: Buranın ilk eserlerini, şehrimizin en yoğun kurumlarından olan belediye binamıza yerleştirmiştik. Uşak Belediyesi'nin duvarlarında gerçekten de Türkiye'de nadir olarak bulunan eserler yer alıyor. İstiyoruz ki bunu şehrimizin geneline yayalım, yeni sanatçılarımıza ilham olalım. Uşak Belediyesi olarak, sanata ve sanatçıya değer veren bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Milletvekili İsmail Güneş ise Uşak Belediyesi'nin hem sosyal ve kültürel hem de fiziki açıdan şehre önemli hizmetler kazandırdığına işaret ederek, Uşak'ın seramik üretimi konusunda çok önemli bir konumda olduğunu ve bu işin sanat boyutunun da gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Birbirinden özel eserlerin 5 Ağustos tarihine kadar halkın beğenisine sunulacağı sergide çalıştay boyunca ortaya çıkan 44 eserin yanı sıra, sanatçıların etkinlik haricinde oluşturdukları eserler de yer alıyor.(DHA)