Uyarı: Yağışlar geceye kadar sürecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki aşırı yağışlarla ilgili, "İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz" dedi.

İzmir'de başlayan aşırı yağışlar, kentte sel felaketine yol açtı. Dereler taştı, yollar göle döndü, onlarca ev ve iş yerini su bastı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, yağışlarla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Soyer, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısını yaparak, "İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz" dedi.

7 saatte 124 mm yağış

İzmir kent merkezine 7 saatte metrekareye yaklaşık 124 mm yağış düştü. Bu oranın yarına kadar sabah 200 mm'ye yaklaşması bekleniyor. Ayrıca bu akşam ve gece saatlerinde yağmur biraz daha şiddetlenecek. Yağışlar Çarşamba akşamı kenti terk edecek.

Meteoroloji'den Ege Bölgesi'ne uyarı

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, yağışların; İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), İzmir'in güneyi ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde (Kuşadası, Söke, Didim) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. İçmir'de yağış gece yarısına kadar sürecek.