Ve baskılara dayanamadı! Başkanlığı bırakıyor

İzmir Ekonomi Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Şükürer'in 'mübadeleyle gelenler' çıkışının yankıları sürerken flaş bir gelişme yaşandı. İEKKK'nın 2 Şubat'taki toplantısının birinci gündem maddesi seçim olarak belirlenirken, tepki selinin ardından görev süresinin sonlarına gelen Şükürer'in başkanlığa yeniden talip olmama kararı aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Soyer toplantıda yeni bir isim önerecek ve İEKKK'da Şükürer dönemi sona erecek.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleriyle kent gündemine damga vurdu. 

Şükürer’e CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’nin aktörlerinin yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından da tepki yağdı. Tepkilerin odak noktalarından biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yapılan Şükürer’i İEKKK başkanlığı görevinden alma çağrıları oldu. 

ŞÜKÜRER BIRAKIYOR, SOYER YENİ İSİM ÖNERECEK 
’Mübadeleyle gelenler’ çıkışının yankıları sürerken flaş bir gelişme yaşandı. İEKKK’nın 2 Şubat Çarşamba günü yapılacak toplantısının birinci gündem maddesinin seçim olarak belirlendiği bildirildi.  Görev süresinin sonlarına gelen Şükürer’in tepkilerin ardından başkanlığına yeniden talip olmama kararı aldığı öğrenildi. İEKKK’nın 2 Şubat’ta yapılacak toplantısında Başkan Soyer’in de bu görev için yeni bir isim önereceği ve kurulda Şükürer dönemin sona ereceği bildirildi. (Kaynak: Gerçekizmir)