Yaşar Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

YAŞAR Üniversitesi'nden bu yıl mezun olan öğrenciler yeni yaşamlarına heyecanla uğurlandı. Hollanda'dan gelip İzmir'de üniversite birincisi olan Julia Beder ile üçüncü üniversitesini bitiren emekli Nil Köseoğlu başarı hikayelerini anlattı.

Yaşar Üniversitesi, 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenleri Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Fakülte, yüksekokul ve enstitülerden mezun olan öğrenciler keplerini havaya attı, yeni hayatlarına başlayacak olmanın heyecanını yaşadı. Törenlerde, ailesiyle birlikte Hollanda'dan Türkiye'ye gelerek İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan üniversite birincisi Julia Beder ile üçüncü üniversitesini bitiren Nil Köseoğlu başarıya giden yollarının hikayelerini anlattı.

Yaşar Üniversitesi mezuniyet törenlerinde bin 98 öğrenci üniversiteyi bitirmenin mutluluğunu yaşadı. Törenlere Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, mütevelli heyeti üyeleri Özer Kırca, Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, eski mütevelli heyeti üyesi Aykut Güsar ile akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin başlangıcında üniversitenin kurucusu ve onursal başkanı Selçuk Yaşar'ın mezunlara tavsiyelerini içeren mesajı okundu.

'EDİNDİĞİNİZ BİLGİ VE TECRÜBELER, SİZE HER ZAMAN YOL GÖSTERECEK'

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı  konuşmasında, Bulunduğunuz her yerde, katkı sağladığınız her çalışmada üniversitemizin değerlerini ve geleneklerini yaşatacaksınız. Sizler, başarılı mühendisler, mimarlar, iletişimciler, sanatçılar ya da şefler olarak bulunduğunuz her konumda, görev aldığınız her alanda fark yaratıp, Yaşar Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Edindiğiniz bilgi ve tecrübeler, kariyer yolculuğunuzda bir pusula gibi size her zaman yol gösterecek. Başarının kilidini açacak en önemli anahtarlar ise merak, azim ve özverili çalışmanız olacak dedi.

'BİLİM TEK REHBERİNİZ OLSUN'

18'inci dönem mezunlarına seslenen Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer de şunları söyledi: Yaşar Üniversiteli olmak çevreye ve yaşama duyarlı, araştıran, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edebilen, bilimin tek rehber olduğuna inanmış Türk aydınları olarak yetişmektir. Günümüz rekabet koşullarında, bu kurumda öğrendikleriniz bilim ve bilgi ışığında rehberiniz olacaktır. Üniversiteniz, dünyanın neresinde olursanız olunuz, elinizi uzattığınızda o eli tutmak için hazırdır.

HOLLANDA'DAN GELDİ, OKUL BİRİNCİSİ OLDU

Ailesiyle birlikte Hollanda'dan Türkiye'ye gelerek İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan üniversite birincisi Julia Beder, Dört yıl önce biri bana bugün burada olacağımı söyleseydi inanmazdım. Eğitim hayatıma en yüksek notları almak için başlamadım. Aslında kendime elimden gelenin en iyisini yapacağımı ama en çok da öğrencilikten keyif alacağımı söyledim, ancak bu son dört yılım her zaman kolay geçmedi. Sağlık sorunlarıyla mücadele ettim. Kültür şokunun da nasıl bir şey olduğunu deneyimleyerek öğrendim. Ama çok güzel şeyler de yaşadım. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü okumak bana farklı biçimlerde düşünmeyi ve farklı açılardan bakmayı öğretti. Ciddi bir hayat tecrübesi kazandım. Özellikle bana sonsuz güvenen ve beni bugünlere getiren canım anneme, babama ve her zaman arkamda olan aileme çok teşekkür ederim. Ayrıca, eğitime, öğretime büyük katkılar sağlayan, üniversitemizin kurucusu Sayın Selçuk Yaşar'a ve daha bilge bir insan olmamda bana yardım eden değerli hocalarıma sonsuz şükranlarımı sunarım dedi.

ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTESİNİ DE BİTİRDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fotoğrafçılık bölümlerinden mezun olduktan sonra Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nü de bu yıl bitiren özel sektörden emekli Nil Köseoğlu (49) ise Okumayı çok seviyorum. Dördüncü üniversiteyi de düşünüyorum. Okuduğum her bölüm bana yeni bilgiler katıyor. Kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. 40 yaşına kadar ekonomi ve matematikle uğraştığım için sonrasında tasarımla, sanatla uğraşmak istedim. Hobi olarak başladığım fotoğrafçılığa daha sonra dikey geçiş sınavıyla Yaşar Üniversitesi'nin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün tek kişilik yüzde yüz burslu kontenjanına girdim. Hem kendimi daha çok geliştirmek hem sanatla ilgilenmek bana çok iyi geldi. Biraz da meslekten uzaklaşmış oldum. Uzun yıllar çalıştım, şimdi keyif alarak okuyorum. Üniversitede çok arkadaşım var, gençlerle aram çok iyi. Hem hocalarla hem sınıf arkadaşlarımla çok iyi iletişim kurdum diye konuştu. (DHA)