Zor günler yaşatan hastalığın çaresini Türkiye'de buldu
FRANKFURT'ta yaşayan Dilber Sinek (57), 16 yıldır çektiği ağrılar nedeniyle kendisine zor günler yaşatan hastalığının çaresini Türkiye'de buldu.
Eşi Aziz Sinek ile birlikte 29 yıldır Frankfurt'ta yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilber Sinek, ilk olarak 2006 yılında diş ağrısı zannettiği ağrılar yaşamaya başladı. Tedavisi için diş hekimine giden Sinek'in sağlam 2 dişi çekildi ağrılar dinmedi. Bu kez 2 farklı dişine kanal tedavisi yapıldı, ağrılar yine geçmedi. Zamanla ağrıları şiddetlenen Sinek, ciddi ataklar yaşamaya başladı. Sinek'i Almanya'da 5 ayrı doktor gördü ancak zamanla yemek yiyemeyecek ve konuşamayacak hale geldi. Sinek, Almanya'da bir hastanede 4 gün tedavi gördü. Alman bir hekim sorunun nörolojik olabileceğini söyledi ancak cerrahi seçeneğinin çok riskli olduğunu ileri sürerek ameliyatı yapmayı reddetti. Yaptıkları araştırma sonucu hastalığının 'trigeminal nevralji' denilen, beyincik damarının yüze ve gözlere giden sinirlere baskı yapmasından kaynaklandığını öğrenen Sinek, operasyonu yapacak bir hekim araştırmaya başladı. Hekimi ise Türkiye'de buldu.
'AĞRILAR BİRDEN KESİLDİ'
İzmir'de Medicana International İzmir Hastanesi'nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun'un hastalık ve tedavisi konusunda çalışmalar yaptığını öğrenen Dilber Sinek, eşiyle birlikte İzmir'e geldi. Kısa sürede operasyona alınan Dilber Sinek, ameliyattan çıktığında ağrıları da aniden kesildi. 16 yıldır ağrılarla yaşamaya alışan talihsiz kadın, yeniden doğmuş gibi olduğunu söyleyerek, Başına gelmeyen bilemez. Hastalığımla ilgili Almanya'da çok doktor gezdim, çok şifa aradım ancak bulamadım. Türkiye'de kendi ülkemde bu hastalığın şifasını bulabileceğimi öğrendiğimde hiç düşünmeden Türkiye'ye, İzmir'e geldim. Şu an çok mutluyum. Hiç ağrım kalmadı dedi.
'YÜZ BİNDE 5 KİŞİDE GÖRÜLÜYOR'
Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, Bu hastalık, beyincikte bulunan bir damarın yüze giden sinire baskı yapmasıyla ortaya çıkıyor. Toplumda yaklaşık yüz bin kişiden 5'inde bu hastalık görülüyor. Operasyon ile yüzde 95 oranında başarı şansı bulunmakta. Damar ve sinir arasına teflon olarak ifade edilen bir malzeme koyuyoruz. Bu nedenle damar sinire baskı yapamıyor. Ameliyat sonrası çok dramatik bir şekilde hastanın şikayetleri bir anda sona eriyor diye konuştu.