Zorlu ve İzka'nın gökdelenlerinde kat sayısı düşürüldü

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Zorlu Konak projesi ile İzka İnşaat'ın Yeşildere yolu üzerindeki projesinin kat sayısını düşürdü.

İzmir’in Konak ilçesinde yapılması Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesi ile ilgili olarak Konak Belediye Meclisi yüksekliği 159 metreden 130 metreye düşürmüştü. Büyükşehir Belediyesi komisyonlarına sevk edilen proje bu kez 84 metreye düşürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Yeşildere’de bulunan İzka İnşaat ve Gültekinler'e ait gökdelen alanının da 64 metrede kalması karara bağlandı. Kararların Kadifekale siluetinin bozulmaması amacıyla alındığı belirtildi.

Komisyon tarafından verilen kararda “İzmir Körfezi, Cumhuriyet Dönemi kent merkezi ile tarihi kent merkezi (Kemeraltı) ve Kadifekale Tepesi görünüm alanındaki bölgenin siluetini olumsuz yönde etkileyeceği anlaşıldığından, Kadifekale tepesinin görünümünün kısıtlanmaması için kent siluetine yönelik topoğrafik analizler ve bakı noktalarına ilişkin yapılan yükseklik analizleri sonucunda söz konusu kat yüksekliklerinin değiştirilmesi uygun görülmüştür” denildi. (İnşaatderyası)