Apple davalık oldu! Nedeni patent ihlali mi?

    Kamera teknolojileri üzerine çalışan İsrail merkezli Corephotonics, Apple’ın çift kameraya geçişine destek verdiğini ancak teknoloji devinin yarı yolda bıraktığını iddia ediyor. Davaların nedeni patent ihlali olduğu yönünde

    Apple davalık oldu! Nedeni patent ihlali mi?
    15 Ağustos 2019 - 18:27 - Güncelleme: 15 Ağustos 2019 - 18:28

    Apple önümüzdeki ay tanıtımını gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında üç arka kameralı iPhone modellerini kullanıcılar ile buluşturmaya hazırlanırken, çift kameralı iPhone modelleri patent ihlali nedeniyle dava konusu oldu.

    Davaların nedeni tahmin edebileceğiniz gibi patent ihlali.

    ÇİFT KAMERALI iPHONE MODELLERİ İÇİN PATENT İHLALİ İDDİASI 

    Corephotonics tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmeler 2012 yılında başladı. Çift kamera modüllerinin geliştirilmesi için, Apple’ın mühendislik ekibi ile yoğun bir mesai harcandı. 2014 yılında Apple’ın mercek tasarımlarından, simülasyon yazılımlarına ve hatta prototipleri erişmesine izin verildi,

    Ancak, 2016’ya gelindiğinde Apple’ın şirket ile herhangi bir anlaşmaya gitmeden iPhone 7 Plus modelini tanıttığı ve böylece çift kamera dönemine geçiş yaptığı dile getiriliyor. Yani, Corephotonics’e göre Apple şirketi yarı yolda bıraktı.

    Corephotonics’ten üst düzey bir yetkili lansmandan önce ortaklığın devamı konusunda Apple’ın kapısını çalmış. Ancak, olumsuz cevap alındığı belirtiliyor. iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus‘ın kameralarını inceleyen şirket yakınlaştırma için geliştirdikleri teknolojilerin kullanıldığını fark ettiğini belirtiyor.

    Bu kapsamda ilk dava 2017 yılının Kasım ayında açılırken, ikinci dava iPhone X için 2018’in Nisan ayında açıldı. Bugün itibariyle iPhone XS ve XS Max’taki patent ihlalleri nedeniyle bir dava daha açıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum