Apple, iPhone'ların neden 'yetkisiz' pil: Müşteri güvenliği

    Apple, bugün iOS'a eklenen “önemli batarya mesajının” müşteri güvenliği adına olduğunu iddia etti.

    Apple, iPhone'ların neden 'yetkisiz' pil: Müşteri güvenliği
    15 Ağustos 2019 - 13:05 - Güncelleme: 15 Ağustos 2019 - 13:07

    Tüketicileri daha pahalı batarya değişimlerine yönlendirmeye çalıştığı eleştirisine yanıt veren Apple, bugün iOS'a eklenen “önemli batarya mesajının” müşteri güvenliği adına olduğunu iddia etti. Bir iPhone'un bataryasının Apple'ın yetkili ortaklarından biri olmayan bir üçüncü taraf tamircisi tarafından değiştirildiği zaman , cihazın batarya sağlığı menüsünün “bu iPhone'un orijinal olduğunu doğrulayamadığını” belirten bir uyarı göstereceği keşfedildi. iPhone bataryası. ”

    Orijinal bir Apple pili kullanıldığı zaman da bu uyarı ile karşılaşmak mümkün; Uyarı, yalnızca yetkili teknisyenlerin uygun şekilde yapılandırabileceği bir mikro denetleyiciden kaynaklanır. İOS doğru mikro denetleyiciyi algılamazsa, normal pil durumu istatistiklerini gizler ve uyarıyı görüntüler.

    “müşterilerimizin güvenliğini çok ciddiye alıp herhangi pil değiştirme işleminde düzgün yapılır hale dönüştürmek istiyorum,” Apple sözcüsü anlattı Verge: “ABD’de şu anda 1.800’den fazla Apple yetkili servis sağlayıcısı var, bu nedenle müşterilerimiz kaliteli tamirlere daha rahat erişebiliyorlar” dedi.

    Geçen yıl, Apple onarım işlemlerini takiben sertifikalı bir teknisyen tarafından yeni bir orijinal pil takıldığını doğrulayamadığımız takdirde, müşterileri bilgilendirmek için yeni bir özellik sunduk. Bu bilgiler, müşterilerimizin güvenlik, performans sorunlarına neden olabilecek hasarlı, düşük kaliteli veya kullanılmış pillerden korunmasına yardımcı olmak için vardır. Bu bildirim, müşterinin yetkisiz bir onarımdan sonra telefonu kullanma yeteneğini etkilemez.

    Ancak Apple'ın, bir pili onaylayamadığında yararlı pil sağlığı istatistiklerini tamamen gizleme kararı, bazılarına aşırı bir tepki olarak geldi . İPhone, pilin eskimesi ve değiştirilmesi gerektiğinde müşterilere göstermeye devam ederken teorik olarak benzer bir uyarı mesajı görüntüleyebilir. Şu anda, “yetkisiz” bir pili olan insanlar bu bilgiyi alamıyor. Bunun yerine, iOS ayarlarındaki batarya bölümü, yetkili bir değiştirme yapılıncaya kadar batarya sağlığının yanında kalıcı olarak “servis” gösterir. Bununla birlikte, Apple, mikro denetleyici devri olmadan, bir bataryanın sisteme ne raporladığının doğru olduğundan emin olamayacağını iddia edebilir. Yine de, bu başka bir iPhone'dan gelen orijinal bataryalarla gerçekleşiyor ve tamir etme savunucuları tatmin olmuyor.

    Lityum-iyon piller, nereden geldiklerini garanti edemediğiniz zaman ( ve yapabilseniz bile ) tehlikeli olabilir ve Apple burada çok zor bir yaklaşım izlemektedir. Şirket, pillerinin Apple'ın ( güvenlik dahil ) standartlarını karşılamak için titizlikle tasarlandığını, test edildiğini ve üretildiğini söylüyor . Apple perakende mağazalarının yanı sıra, ülke genelindeki tüm Best Buy lokasyonları artık iPhone batarya onarımlarıyla ilgileniyor. Ancak, yalnızca mahalle gadget'ının bir seçenek olduğu bir paradan tasarruf etmeye veya kendinizi bir sıkışmada bulmaya çalışıyorsanız, bu iletiyle karşılaşabilirsiniz.

    Apple, iPhone pillerinin yetkili olduğunu ve orijinal olduğunu doğrulayanın, takılan işe geri dönmesi gerektiğini, bu nedenle doğrulanabileceğini, bu noktada pil sağlığı özelliğinin tekrar normal şekilde çalışmaya geri döneceğini söylüyor.

    8theverge)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum