• Reklam

Arjantin'den İzmir'e uzanan şok iddialar!

Arjantin'de tutuklanan silahlı çete lideri Serkan Kurtuluş, yabancı gazeteciye cezaevinde röportaj verdi: "İzmir'deki Rahip Brunson'u öldürmem istendi. Ortağım denedi ama başaramadı."

Arjantin'den İzmir'e uzanan şok iddialar!
29 Temmuz 2020 - 14:03 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 14:33
Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi, İzmir’deki FETÖ Borsası davası, cinayet, organize suç örgütü faaliyetleri ve silah ticareti nedeniyle İnterpol’ün listesinde bulunan Serkan Kurtuluş, tutuklu bulunduğu Arjantin’deki cezaevinde önemli ifşaatlarda bulundu.
Serkan Kurtuluş, Türkiye’de organize suç örgütü lideri olarak pekçok suçlamayla aranıyor. Kurtuluş, FETÖ Borsası olarak bilinen, işadamlarından şantajla para kopartan çetelerden birini İzmir’de organize etmekle suçlandı. Kurtuluş’un ortağı olduğu öne sürülen AK Parti eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, aynı davadan elektronik kelepçeyle ev hapsindeyken 31 Mayıs 2019’da polis yeleği giymiş kişilerce evinde vurularak öldürüldü. Serkan Kurtuluş, olayın ardından Türkiye’yi terketti önce Gürcistan, sonra Arjantin’e geçti.
 
Kurtuluş, Interpol listesinde bulunması nedeniyle Arjantin’de saklandığı yerde gözaltına alındı ve halen Puerto Madero’da tutuklu bulunuyor. Siyasi sığınma isteğiyle ilgili süreç devam eden Kurtuluş, Arjantin’in önemli gazetelerinden Infobae’den gazeteci Federico Fahsbender’in sorularını yanıtladı.
 
RAHİP BURUNSON’U ÖLDÜRMEM İSTENDİ
Hayati tehlike nedeniyle Türkiye’den kaçtığını belirten Serkan Kurtuluş, Suriye savaşı, siyasi cinayetler dahil pekçok konuda çok şey bildiğini, AKP yönetimiyle beraber çalıştıklarını bu nedenle hayati tehlikesi bulunduğunu belirttiği röportajında Rahip Brunson’a suikast düzenleme planıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
 

Kurtuluş, geçen yıl sosyal medya hesabından bu paylaşımı da yapmıştı.

Serkan Kurtuluş, Rahip Brunson’un öldürülmesiyle ilgili kendisine talep geldiğini ancak kabul etmediğini belirtirken, bir ortağının suikastı düzenlemeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu ifade etti. Kurtuluş şöyle konuştu:
 
"AK Parti, onu öldürmek ve suçu FETO'ya atmak istedi. Bir ajan arkadaşım (ortağım) onu ​​öldürmek istedi, ama yapamadı. Daha sonrasında Gürcistan'a benim yanıma geldi. Çok sayıda belgem var, birlikte çalışıyoruz. Sonra 'Andrew Brunson'u öldürmem gerektiğini' bana bildirdiler. Onu öldürmeyi kabul etmedim. Onu öldüreceğim için bana para teklif etmediler.
Serkan Kurtuluş’un bu sözleri üzerine gazeteci Fahnsbender, “Brunson’u kim öldürmenizi istedi“ şeklinde açık soru yöneltti. Kurtuluş’un cevabı şöyle oldu:
 "AK Parti istedi, AK Parti'nin İzmir’deki büyük politikacıları."
 
‘AHMET ÇOK ŞEY BİLİYORDU’
İzmir’de işadamlarına FETÖBORSASI çerçevesinde şantaj yapmak suçlamasıyla yargılanan AKP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesiyle ilgili de konuşan Serkan Kurtuluş, "Ahmet Kurtuluş’u çok şey bildiği için öldürdüler. İnsanları öldürerek suçu FETÖ'ye yıkmak istediler bu sayede hem yargıdan, hem kamu oyundan gerekli desteği alacaklardı" dedi.

İZMİR'DEKİ FETÖ BORSASI DOSYASINA GİREN ŞOK İDDİALAR
İzmir 3. Ağır ceza mahkemesinde içinde eski istihbarat müdürü ile yargılaması devam eden Kurtuluş'un dava dosyasında şunlar yer alıyor:
Serkan Kurtuluş ifadesinde İzmir İstihbarat Şubesi eski Müdürü K.D. ve öldürülen AKP eski il başkan yardımcısı Ahmet Kurtuluş ile ortaklaşa çalıştığını iddia ediyor.

Serkan Kurtuluş, polis müdürü olan K.D’nin “FETÖ” operasyonlarında gözaltına alınacak kişilerin listesini kendisine verdiğini, kendisinin de “seni dosyadan çıkaracağız” vaadiyle bu isimlerden 200 bin ile 1 milyon TL arasında para aldığını söylüyor.

Dosyada istihbarat müdürü K.D’nin çete liderini makamına çağırdığı, kaçırılacak kişilerin sinyal bilgilerini çeteye aktardığı, kaçırılan kişilerden birinin İ.Ş olduğu, MASAK araştırmasında istihbarat müdürünün hesabında açıklaması olmayan paraların bulunduğu yer alıyor.

Serkan Kurtuluş'un “İstihbarat müdürü ve AKP İzmir il başkan yardımcısı Ahmet Kurtuluş ile bu paraları bölüşüyorduk. İstihbarat müdürü benden İl Emniyet Müdürü C.U.’nun payı diyerek ekstra para alıyordu, ona verip vermediğini bilmiyorum” ifadeleri var.

İddianamede yer alan ifadeler üzerine o sırada İzmir'den Ankara'ya atanan İstihbarat Müdürü şüpheli K.D. hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenen soruşturma iznine RED cevabı geliyor.

Soruşturma izni verilmemesi kararına yapılan itiraz üzerine 28 Ağustos 2018’de Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Dava Dairesi'nden soruşturma izni verilmesi kararı çıkıyor.

Serkan Kurtuluş hakkında interpolden karar çıkarılmasına kızarak: “Bildiğim herşeyi anlatacağım... FETÖ borsasını, beni kullanıp kenara atanları, herşeyi anlatacağım. Orkide yağlarına çök diye beni gönderenleri de anlatacağım. O paraları paylaştığım emniyetçileri de anlatacağım” mesajı veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum