Ay-Yıldızlı ekibimizden, Fransa'daki maç sonrasında da bir 'asker selamı' bekliyoruz

    Türkiye, grup lideri olduğu EURO 2020 H Grubu'ndaki en önemli maçına, bu gece saat 21.45'te Stade de France’da çıkıyor

    Ay-Yıldızlı ekibimizden, Fransa'daki maç sonrasında da bir 'asker selamı' bekliyoruz
    14 Ekim 2019 - 10:57 - Güncelleme: 14 Ekim 2019 - 11:00

    EURO 2020 Elemeleri'nde H Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, geçen Cuma gecesi İstanbul'da lider olarak çıktığı Arnavutluk maçını, Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı kafa golüyle yendi. Puanını 18'e çıkaran ve liderliğini koruyan Ay-Yıldızlı ekip, gol sonrası 'asker selamıyla' sınır ötesinde teröristler mücadele eden Mehmetçiğe de büyük moral verdi. 

    Ay-Yıldızlılar, bu akşam Stade de France’ta, grubun ikinci sırasında yer alan Fransa'nın karşısına çıkıyor. Son dünya şampiyonu Fransa'yı Konya'daki ilk maçta 2-0 devirmeyi başaran A Milli Futbol takımı, bu maçta beraberlik dahi alsa liderlik koltuğundaki yerini koruyacak. 

    iha-20191011aw826136-21-001.jpg

    40 BİN TÜRK SEYİRCİ OLACAK

    Fransa, gruptaki bu en önemli maç öncesi büyük bir şok yaşıyor. Çünkü Ay Yıldızlılar, bu akşam maçta kendisini evinde hissedecek. 81 bin kişilik Stade de France’da Türk taraftarların, Fransızlar’ın biletlerini de aldığı ve tribünde yaklaşık 40 bin seyircimizin olacağı tahmin ediliyor. Ay-Yıldızlılar’a ayrılan 3 bin 200 biletin satışa çıkmasından kısa süre sonra tükendiği, hem Türkiye’den gelen hem de Avrupa’daki gurbetçilerimizin Fransızlar’ın biletlerine de talip olduğu ve bunların da hemen hemen yarısını satın aldıkları ifade edildi.

    "İLGİNÇ BİR MAÇ OLABİLİR"

    Bu durumun farkında olan Fransa Milli Takımı’nın kalecisi Mandanda, “Türkiye güçlü bir rakip ve onlarla evimizde oynayacağız. Kazanıp EURO 2020 biletini almak istiyoruz. İlginç bir maç olabilir çünkü ülkemizde, Stade de France’ta Türk seyircilerin vatandaşlarımızla aynı sayıda olacaklarını öğrendik” dedi. Takımın stoperi Lenglet de stadın yarısının konuk ekibin seyircisinden oluşacağı haberleriyle ilgili olarak, “Kendi evimizde bize düşmanmışız gibi mi davranacaklar? Bence stadyumda en az 50 bin Fransız olacak. Eğer olmazsa buna karşın yapabileceğimiz bir şey yok. Bu maçı kazanacak şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Bu gece saat 21.45'de başlayacak olan Fransa-Türkiye karşılaşması, TRT 1'den canlı yayınlanacak.

    PROVOKATİF EYLEME DİKKAT

    İki ülke arasında Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sebebiyle ilişkiler gergin gözüküyor. Fransızlar’ın maç sırasında bu durumu protesto etme ihtimali de bulunuyor. Ak Parti İstanbul eski İl Başkanı Metin Külünk, maç sırasında eylem olasılığına dikkat çeken ve önlem alınmasını isteyen bir sosyal medya paylaşımında bulundu. Külünk, o paylaşımı şöyle: 

    metin-kulunk.png

     

     

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum