• Reklam

Aydın'da iki ilçede kaçak avcılığa havadan ve karadan denetim

AYDIN'ın Söke ve Didim ilçesinde, kaçak avlanmaya karşı havadan ve karadan denetimi yapıldı. 157 avcı denetlenirken, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

Aydın'da iki ilçede kaçak avcılığa havadan ve karadan denetim
04 Kasım 2022 - 12:11 - Güncelleme: 04 Kasım 2022 - 12:11

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri Bafa Gölü çevresinde kaçak avlanmaya karşı havadan helikopterle denetim yaptı. Karadan da Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı 4 ekip ve Söke-Didim ilçe jandarma komutanlıklarına bağlı 6 asayiş timinin katılımıyla Söke-Didim Devlet Avlağında, Karacahayıt Avlağı'nda ve Milli Park statüsünde bulunan Bafa Gölü çevresinde karadan yer ekipleriyle ve havadan da Jandarma Filo Komutanlığı'na bağlı helikopterle denetimler gerçekleştirildi. 157 avcı denetlendi.

Denetimlerin, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet suçunun önlenmesi ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu'nca, Bafa Gölünde yaşamını sürdüren doğada nadir bulunan yaban kuş türlerinin ve endemik türlerin korunması amacıyla yapıldığı belirtildi. Denetimlerde herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı belirtildi. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum